· · Komentari: 0

Odličan put do negovane kose: Ova tri ulja su zapostavljena

Gotovo da nema žene koja za negu i stilizovanje kose koristi samo šampon.

1616003962_Depositphotos_109830192_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Baš uz njega sve češće idu preparati poput balzama,  pakovanja ili maske za kosu, a prvi preparat kome trčimo u susret kad naša kosa traži pomoć jeste: esencijalno ulje.  Esencijalna ulja su najbolji lek za iskrzanu, suvu i slabu kosu.

Čak i za teme koje se previše peruta biramo esencijalna ulja koja su za negu i lepotu koristile još Kleopatrine savremenice. Bogata mineralima, omega 3 masnim kiselinama i vitamina, ova ulja predstavljaju prirodni lek i idealan preparat za negu i ubrzavanje rasta kose.

Pročitajte još: Narodni recept za lečenje ŠTITNE ŽLEZDE prirodnim putem

Najčešće se priča o blagotvornim dejstvima ricinusovog i kokosovog ulja, međutim, frizeri izdvajaju još 3 izvanredna esencijalna ulja.

Brahmi ulje

Ovo ulje dolazi sa Istoka, a njegova prednost ogleda se u tome što kosu čini gušćom. Najbolju primenu ima kod osoba koje imaju retku kosu ili žele da reše problem preteranog opadanja kose. Brahmi ulje umiruje vlasište, smanjuje iritacije i hladi kožu, pa je pogodno i za one koji imaju perut.  Zanimljivo je što ove ulje po hranljivim materijama i svojstvima može biti odlično za ublažavanje stresa i napetosti. Nežnim umasiravanjem na kožu glave ističu se blaga sedativna svojstva ulja. Ovo ulje se još na dalekom istoku koristilo za nesanicu ili hroničnu napetost.

Kantarionovo ulje

Perut, crveno teme, svrab i znojava koža glave su problemi koji se javljaju najčešće zbog osetljive i iziritirane kože glave. Pojavljuju se u zimskom periodu kad nam je kosa mnogo hemijski tretirana ili nam ne prija nošenje kape u zimskim mesecima. Ako vas muče ovakvi problemi, rešenje možete pronaći u kantarionovom ulju. Ono umiruje iritirane regije i stimuliše prokrvljenost.

Pročitajte još: Rešite se masne kože na licu pomoću čudotvornog tonika od votke

Babasu ulje

Ovo ulje stiže nam direktno iz Brazila. Babasu ulje je prirodni filter od UV zračenja, štiti vlasi od visokih temperatura i štetnih sunčevih zraka. Ovo ulje je sastojak i brojnih preparata za stilizovanje kose. Babasu ulje obiluje fitosterolima i vitaminom E koji imaju protivupalna dejstva: štite I leče vlasište, oporavljaju kosu i sprečavaju njeno opadanje. Babasu je vaš idealan saveznik tokom letnjih meseci i u danima kada vam je kosa dehidrirana i iskrzana, baš nakon dana provedenih na jakom suncu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.