· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Odličan recept prepun zdravih namirnica: Baka Jela priprema buket šarenila na jednom tanjiru (FOTO/VIDEO)

Tepsija puna vitamina iz zdravog povrća.

1616313055_20210320_135852.jpg
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 4 krompira
  • 1 paradajz
  • 1/2 karfiola
  • 2 šargarepe
  • malo svežog kupusa (plavi)
  • 1 zelena paprika
  • so
  • beli luk u granulama
  • perunov list
  • ulje
  • 3 kašike heljdinog brašna

Pročitajte još: Ovo niste probali: Obogatite kulinarsko umeće odličnim posnim jelom (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Krompir iseći na listiće. Karfiol i šargarepu malo obariti, pa ocediti vodu. Posoliti i dodati malo granule belog luka. Dodati i ulja i sve izmešati.

Foto: Privatna arhiva

Kupus izrendati, posoliti i dodati malo ulja. Papriku iseći kao i paradajz. Pleh namazati uljem, pa poređati povrće u tepsiju u krug tepsije, a u sredinu staviti kupus.

Pročitajte još: Savršena poslastica sa kojom nećete pogrešiti: Palačinke sa speltinim brašnom (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Heljdino brašno preliti sa 200 ml tople vode. Dodati malo ulja i preliti povrće. Staviti i malo seckanog lista peršuna.

Pročitajte još: Idealan obrok za početak najlepšeg godišnjeg doba: Danas pravimo PROLEĆE NA TANJIRU (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Peći na 220 stepeni C oko 50-60 min. Uživajte u fantastičnom ukusu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.