Oglas
· · Komentari: 0
JELKA

Odradila je svoje: JELKU sa busenom posadite poštujući pravila ili je poklonite

Sudbina jelke zavisi od vas: možete da je bacite, zasadite ili date stručnjacima.

1607416839_JELKAzasadjena.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Ukoliko ste namerno kupili jelku sa busenom, jer razmišljate o njenoj sudbini onda počnite polako sa pripremama.

Pročitajte još: Ovo je 10 zanimljivih činjenica o muškarcima koje niste znali

Foto: Depozit

Prvi korak je da skinete novogodišnje ukrase ili deo njih i da je iznesete iz dnevne sobe na terasu. Idealno bi bilo da je prvo iznesete na zastakljen balkon, na kojem bi ostala nekoliko dana, a onda i na otvorenu terasu. Ukoliko nemate ove uslove iznesite je posle praznika u hodnik koji ima prirodno svetlo.

Jelka se ne sadi kada je temperatura minus.

Sledeći korak je da odaberete idealan dan. Jelka se ne sadi kada pada sneg, duva vetar ili je temperatura ispod nule. Kada je zemlja smrznuta - ništa se ne sadi.

Čim ugrabite topao dan iskopajte kružnu duboku rupu. Rupa treba da bude malo dublja od busena, a idealno bi bilo da bude 30 santimetara dublja 

Pročitajte još: Maca ili kuca? Zašto ne bi uzeli PSA koji voli MAČKE?

Bilo bi savršeno kada bi nabavili stajnjak ili đubrivo koje će prijati zimzelenom drvetu. Đubrivo se sipa u rupu i pomeša sa malo zemlje, pa rasporedi po rupi.. Ubacite busen i pospite malo zemlje. Pritisnite zemlju, pa ubacite novi sloj. Ovo treba da radite da se ne bi stvorile rupe u zemlji.

Ankerovanje
Ukoliko jelka nije baš mala nabavite i tri štapa kojima ćete je ankerovati. Oni se rasporede oko jelke i poveže se trakom. Ovo će je zaštititi od vetra.
Napravite čanak oko jelke, da otiče voda.

Kada to završite oko zemlje napravite "čanak" koji će za vodu. Obilno je zalijte slabim mlazom i nezaboravite da to radite i narednih dana. Bilo bi dobro da ankerujete jelku i da je okružite žicom, jer ćete je tako spasiti od pasa i ostalih koji mogu da oštete mlado stablo.

Pročitajte još: Da li pse treba oblačiti zimi ili ih krzno dovoljno greje? Šta je ispravno?

Ukoliko vam sve ovo izgleda teško ili je u vašem kraju temperatura danima ispod nule - uvek možete da je odnesete u komunalno preduzeće ili rasadnik koji će o njoj brinuti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas