Oglas
· · Komentari: 0
GLOBTROTER

Ona je svetski rekorder: Ima 22 godine i posetila je sve zemlje sveta! (FOTO)

Rekord je postigla prošle godine, kada je imala 21. godinu.

1615904124_lexzzz.PNG
Foto: Instagram/ screenshot lexielimitless
Oglas

Leksi Alford je iz Severne Karoline i zvanično je najmlađa osoba na planeti koja je posetila svih 196 zemalja. Ova devojka je posetila i Srbiju u okviru dvomesečne turneje kada je videla 29 zemalja...

Pročitajte još: Raj otvara vrata za turiste: Sejšeli vakcinisali sve zaposlene u turizmu

Pandemija je zatekla dok je bila u Brazilu, tokom karnevala, ali je uspela da, uprkos koroni, otputuje u dve zemlje. Po dve nedelje je boravila u Turskoj i Iraku.

Putovala je sama...
Leksi je napisala i knjigu u kojoj se mogu pročitati i saveti za devojke koje putuju same. Ona je u 50 zemalja putovala sama.
Mama ima turističku agenciju i od bebe putuje

- Putujem od najranijeg detinjstva, jer moja mama ima turističku agenciju koju je otvorila sa 19 godina i vodila me je svuda. Čak me je "vadila" iz škole da bih putovala sa njom i to je bilo super - kaže Leksi.

NJen globtroterski život je počeo kada je imala 18 godina. Završila je školu i već je u pasošu imala 70 pečata. Onda je počela da putuje sama, za svoj ćef!

Pročitajte još: SAZNAJEMO: Svi zaposleni u turizmu će morati da budu vakcinisani?

- Od 12. godine sam sanjala da godinu dana samo putujem, bez škole i posla. Sakupila sam dosta novca radeći kao klinka i krenula sam u avanturu - ističe Leksi.

Kada je krenula na jednogodišnje putovanja potražila je na internetu ko je najmlađa osoba koja je posetila sve zemlje sveta. Ispostavilo se da je Džejms Askvin Ginisov rekorder kome je to pošlo za rukom sa 24 godina (sada ima 32). Odlučila je da ga pobedi!

Pročitajte još: Početak aranžmana "odmor u karantin vili" je uspešan: Da li biste letovali u "zlatnom kavezu" za 2.000 evra?

Leksi kaže da je od malih nogu radila u maminoj agenciji i, pored novca, sticala je iskustvo putovanja. NJena filozofija života je da, kada odlučite da se popnete na veoma visku planinu, morate da gledate samo prema vrhu, a ne iza i pored sebe.

Pročitajte još: Vozilo po meri KRALJICE: Vozi u 95. godini i niko ne sme da joj traži DOZVOLU!

Koje su njene omiljene zemlje?

Indoneziju voli zbog ronjenja, a Venecuelu zbog prelepe prirode. Pakistan bi stavila na trećem mestu liste jer su je najlepše dočekali. Egipat je na četvrtom zbog istorije, a na petom island jer je poseban.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas