· · Komentari: 0
MIRIŠLJAVO

Oplemenite životni prostor i dajte mu NOVU SVEŽINU

Provetrene prostorije, čiste zavese i opran tepih nisu uvek dovoljni da kuća lepo miriše.

1598358467_Depositphotos_23980069_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ukoliko iz bilo kog razloga izbegavate kupovne osveživače vazduha, postoje i drugi načini za postizanje prijatnog mirisa u stanu.

Svi oni koji su se barem jednom uverili u moć aromaterapije, znaju u kolikoj meri miris utiče na naše raspoloženje. Šta onda uraditi da nas po povratku s posla dočeka stan kojim se širi prijatna aroma?

Pročitajte još: Vruće vam je u stanu: Primenite OVIH 5 TRIKOVA i rashladite dom BEZ KLIMA UREĐAJA

Kupite neko aromatično saksijsko bilje poput lavande, bosiljka ili nane. Poznato je da određene biljke odbijaju insekte, tako da će korist od njih biti višestruka.

Foto: Depozit
Višestruka korist bilja!

Ruzmarin i majčinu dušicu moći ćete da iskoristite i kada pripremate neke kulinarske specijalitete, pa je to razlog više da ih imate u svom životnom prostoru.

Rezano cveće poput ruža i orijentalnog ljiljana takođe je saveznik onima koji vole da borave u mirišljavim sobama. Međutim, s obzirom na to da cveće brzo uvene, ovakav vid oplemenjivanja prostora nije delotvoran na duže staze.

Rešenje potražite u jednom drugom prirodnom proizvodu, čiji je glavni sastojak takođe bilje.

Pročitajte još: POLIVAJTE stolice gaziranim SOKOM, mažite ih MAJONEZOM i biće PRELEPE

Nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja nakapajte na vaticu za skidanje šminke i selotejpom zalepite na krilca klime. Kada klima počne da radi, vaš stan će diskretno zamirisati, a osvežavajuća aroma proširiće se po svim sobama. Odabir mirisne note prilagodite svom ukusu. Ako preferirate slatkaste mirise, pravi izbor biće vanila. Citrusne note limuna i pomorandže će vas razbuditi, a žalfija umiriti i opustiti.

Morska atmosfera u vašem domu
Nemojte potceniti ni delotvornost mirišljavih sveća i potpurija. Aromatičnu mešavinu začina, sušenog bilja, voća i kore četinara možete i sami napraviti. Ne samo što lepo izgleda, već je i sjajno rešenje za prijatan miris. Uz par školjki, kamenčića i poneku morsku zvezdu, potpuri sa mirisom borovih iglica u vašem stanu stvoriće pravu morsku atmosferu, čak i ako ste od najbliže obale udaljeni stotinama kilometara.
Prirodni mirisi mogu vam pomoći da se izborite sa nesanicom, ali i da popravite raspoloženje.

Šta da uradite ako vaša kuća ne miriše lepo?

Redovno bacajte kese sa smećem. Leti, kada su temperature veoma visoke, ostaci hrane brzo počinju da trule, što rezultira neprijatnim mirisom. Pored toga, vašu kuhinju počeće da opsedaju insekti poput vinskih mušica koje privlači miris fermentacije i truljenja. 

Pročitajte još: KORISTAN POPIS: 30 stvari u domu koju zaboravljamo očistiti, a trebali bismo

Prilikom kuvanja i prženja hrane, koristite aspirator. On će doprineti da specifičan miris masnoće nestane što pre, a svi znamo koliko je teško provetriti kuhinju koja miriše na menzu. Ukoliko nemate aspirator, dok spremate ručak, zatvorite ostale prostorije u stanu kako garderoba ne bi upila aromatična isparenja.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.