Oglas
· · Komentari: 0
OPREZ

Osam znakova da vam je mobilni HAKOVAN: Obratite pažnju na pražnjenje baterije!

Ukoliko primetite neke od znakova, bilo bi dobro da odmah preduzmete korake kako bi se zaštitili.

1627831707_cyber-security-2765707_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Budući da svoje telefone koristimo za obavljanje većine zadataka na mreži, ugrožena je naša privatnost i podaci. Prevaranti mogu ugroziti bezbednost vašeg telefona kako bi pratili vaše aktivnosti ili izvukli poverljive podatke sa vašeg uređaja koji se mogu prodati ili držati kako bi se od žrtve izvukla otkupnina ili pronašli drugi načini da se unovči.

Pročitajte još: Šta smo najviše KUPOVALI onlajn tokom pandemije? Iznenadićete se šta je BROJ 1

Dajemo vam listu znakova na koje treba da obratite pažnju, jer mogu ukazati na činjenicu da vam je hakovan telefon.

Iskaču vam prozorčići sa neprikladnim sadržajem.

Ako na svom mobilnom telefonu vidite prozore sa neprikladnim oglasima, to može značiti da je vaš telefon kompromitovan.

Pozivi ili poruke koje niste započeli.

Ako postoje nepoznati pozivi i poruke sa vašeg telefona, to može značiti da je vaš uređaj hakovan.

Eksponencijalno velika potrošnja podataka.

Ako je vaš račun za podatke veći nego obično, a da niste povećali aktivnosti na mreži, verovatno je vaš telefon hakovan i prevarant koristi podatke vašeg telefona za pokretanje aplikacija u pozadini.

Pražnjenje baterije.

Vreme trajanja baterije telefona se smanjuje, ali ako se baterija isprazni alarmantnom brzinom, morate to uzeti u obzir.

Loše performanse.

Ako vaš telefon pokazuje spore performanse, poput gašenja aplikacija, zamrzavanja ekrana i neočekivanih ponovnih pokretanja, to je znak hakovanja uređaja.

Neprepoznate aplikacije.

Ako primetite neke neprepoznate aplikacije preuzete na vaš uređaj, to bi moglo biti delo hakera.

Neobične aktivnosti na društvenim nalozima.

Ako na vašim društvenim medijima ili na nalogu e -pošte postoje neprepoznate aktivnosti povezane sa vašim telefonom, to može značiti da je haker pristupio uređaju i to može dovesti do krađe identiteta.

Nema poziva i poruka.

Ako prestanete da primate pozive ili poruke, haker mora da je klonirao vašu SIM karticu od provajdera servisa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas