· · Komentari: 0
KUĆA I PORODICA

Osnivate svoj porodični DOM? Ove tri stvari MORATE imati u svojoj KUHINJI! (FOTO)

Bez obzira na to da li je kuvanje vaša omiljena aktivnost ili ne, neke kuhinjske alatke morate imati kako bi vaša kuhinja bila potpuna i upotrebljiva.

kuhinja-bracni-par.jpg
Foto: Pixabay

Pametan izbor pravog kuhinjskog alata ispuniće osnovne potrebe za kuvanjem, a sam proces pripremanja hrane učiniće kretkotrajnim, manje stresnim i neiscrpljujućim. 

Jedan od najvećih razloga zbog koga je kuhinja zastrašujuća za nove domaćice je zato što nisu sigurni šta im je potrebno da bi proces bio jednostavan i lak.

Pročitajte još: Godinama ste odlagali renoviranje? Mi sada imamo PLAN za vas

Donosimo tri najbitnija i najneophodnija kuhinjska alata koji će vam pomoći da započnete posao u kuhinji kao pravi profesionalac.

Osnovne šerpe i tiganji


Foto: Pixabay

Za početak, uložite novac u jednu malu šerpu i jedan veliki lonac sa poklopcima i jedan univerzalni tiganj. Postoji puno opcija za veće setove, ali ako vas brine prostor ili cena, onda napravite mali i kvalitetan izbor.

Pročitajte još: Koliko kilograma imate zavisi od toga koje vam je boje kuhinja

Postoje i setovi sa ova tri osnovna elementa za kuvanje. Manju šerpu možete koristiti za supu, kuvanje pirinča, ili testenine. Velika šerpa ili lnac idealni su za pripremu pasulja, ali i za pečenje u rerni ukoliko su pogodni za korišćenje u rerni. I konačno, univerzalni tiganj pogodan je i za pripremu jaja za doručak, ali i za dinastanje povrća i pripremu mesa.

Kvalitetni noževi

Ako niste spremni da uložite u kompletan set noža, univerzalni kuhinjski nož "šefa kuhinje", nož za meso i nazubljeni nož, koji je idealan za hleb su tri noža koja morate da imate za početak.


Foto: Pixabay

Nož šefa kuhinje biće od koristi za većinu kuhinjskih poslova, dok je nož za meso idealan za rezanje svežeg mesa, ali i suhomesnatih proizvoda. Nazubljeni nož ima nazubljenu ivicu, koja je korisna za hleb, kao i hranu poput paradajza i paprike, koje se teško seče nožem sa glatkim ivicama.

Pročitajte još: Svaka kuća poseduje ovu ALATKU, a njime možete da dekorišete dom , a to ni ne znate

Dve daske za sečenje


Foto: Pixabay

Ako planirate da sečete meso, piletinu ili morsku hranu, morate obavezno koristite posebnu dasku za sečenje za te proizvode. Na ovim prozvodima nalaze se specifične bakterije iz sirovih proteina, koje ne smete preneti na druge sastojke, poput voća i povrća.

Jednu dasku koristite za pripremu mesa, dok drugu možete koristiti za sve ostale sastojke.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.