Oglas
· · Komentari: 0
promene

Osnovna pravila za RAD OD KUĆE: Prilagodite sve okruženju!

Globalna pandemija definitivno je postavila neka nova pravila koja nam ne ostavljaju drugi izbor nego da im se prilagodimo.

1608547322_Depositphotos_354540230_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

2020. godina donela je mnogo promena u naše živote kako na ličnom tako i na profesionalnom planu. Iako rad od kuće poslednjih godina za neke industrije postaje trend, danas je ova praksa više nametnuto pravilo, nego lični izbor.

Kućna atmosfera ima svojih prednosti, ali i nedostataka koji mogu da utiču na produktivnost. Da bismo izbegli sve potencijalne smetnje, bitno je postaviti i pridržavati se određenih pravila koja će podstaći naš učinak.

Pročitajte još: Smanjuje upale, bolje spavamo, više energije... Šta nam sve donosi ŠETNJA ZIMI?

Pripremite radni prostor

Postavite pravila i ciljeve
Sad kad smo uredili svoj radni prostor, vreme je da isplaniramo svoj dan. Bez obzira na količinu posla koju imamo, idealno bi bilo odrediti period u toku dana kada je sav naš fokus u potpunosti na poslovnim obavezama. Nije bitno da li za to biramo jutarnje, poslepodnevne ili večernje časove, važno je da budemo dosledni u praćenju rasporeda. Vreme koje ste uštedeli na putu do i sa posla iskoristite za rad na ličnom razvoju.

Iako rad na kauču deluje kao sjajna ideja, trebalo bi da svoje radno okruženje postavimo tako da koliko-toliko podseća na kancelarijsko. To će nam pomoći da se fokusiramo na posao, a ne na ono što bi nam odvlačilo pažnju. Odredite prostor u vašem domu koji ćete transformisati u radni kutak kako biste ostali produktivni i motivisani za rad tokom dana.

Radno okruženje treba da podseća na kancelarijsko!

Smanjite kontakte

Mnogi od nas nisu u mogućnosti da se izoluju u zasebnu prostoriju već moraju da rade u istom prostoru gde borave i ostali ukućani. Razgovarajte sa članovima svoje porodice i obavestite ih da tokom određenog perioda morate da se fokusirate isključivo na posao. Ukoliko je potrebno, prilagodite svoj raspored njihovim potrebama, ali ne zaboravite da budete dosledni u izvršavanju svojih obaveza i dnevnih ciljeva.

Postavite određeni dnevni cilj koji treba ispuniti u zadatom vremenskom okviru.

Pročitajte još: Pevajte, čitajte i družite se: I neće vas boleti glava!

Ostanite u kontaktu sa svojim kolegama

Iako često ne obraćamo pažnju na to, kancelarija nije samo mesto gde radimo već se i družimo sa kolegama. Zato je važno održavati kontakt sa kolegama i dok radite od kuće. Pozovite ih ili organizujte sastanak preko Teams-a ili Zoom-a i porazgovarajte o dnevnim obavezama i planovima. Živimo u vremenu kada daljina više nije prepreka i kada bez obzira na udaljenost možemo da održavamo kontakt.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas