· · Komentari: 0
NEOČEKIVANO

OSOBINE KOJE KRASE INTELIGENTNE LJUDE: Psuju poput kočijaša, noćne su ptice, a OVO će vas tek IZNENADITI

Neočekivani rezultati istraživanja.

1606906507_Depositphotos_71729151_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Prema jednom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Language Sciences Journal, dokazano je da naše navike o našoj inteligenciji govore mnogo više nego što se to dosad smatralo.

Naime, otkrivena je povezanost između učestalosti psovki i veličine vokabulara. Drugim rečima, prema spomenutom istraživanju, oni koji češće psuju imaju bogatiji vokabular od onih koji to ne čine.

Pročitajte još: Otkrivena je MISTERIOZNA životinjska vrsta na dubini od 3900 metara (VIDEO)

- Kada su u pitanju psovke, uobičajena je pretpostavka da su oni koji psuju lenji, nemaju adekvatan vokabular, da su neobrazovani i da jednostavno ne mogu da se kontrolišu - stoji u izveštaju u kojem piše da je stvarnost potpuno drugačija.

- Govornici koji koriste tabu reči razumeju njihov opšti izražajni sadržaj, kao i suptilne razlike između njih. Sposobnost da uoče te blage distinkcije svedoče o širem lingvističkom znanju - navode istraživači.

Pročitajte još: Koliko smo zavisni od MOBILNIH TELEFONA: Istraživanja kažu da je slična onoj od cigareta

Foto: Depozit

Takođe, The Independent je objavio članak u kom opisuje istraživanje u kojem je učestvovalo hiljadu studenata sa univerziteta u Madridu. Testirani su i ispitani na temelju njihovih navika spavanja. Studija je pokazala da su oni studenti koji su ostali budni do kasno u noć u proseku postizali više rezultate kod induktivnog zaključivanja što je dobar pokazatelj inteligencije, uspeha u školi i razmišljanja izvan okvira.

Pored toga, studija sprovedena na univerzitetu u Minesoti došla je do rezultata kako su osobe koje žive u neredu kreativnije od onih koje žive u urednoj okolini.

Pročitajte još: Spisak NAJPRODAVANIJIH IGRAČAKA u istoriji: Deci su još uvek zanimljive

Kako piše u studiji, veća je verovatnoća da će osobe koje žive u čistom okruženju živeti zdravo i biti tačne, ali ne i kreativnije od onih koji rade ispod hrpe smeća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.