Oglas
· · Komentari: 0
NIKOTIN

Ostavite cigarete uz pomoć čaja od KOROVA koji raste u SRBIJI

U močvarama Srbije krije se neverovatno korisna biljka uz čiju pomoć pušači uspešno ostavljaju cigarete.

1594020810_Pusenje.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Korovska biljka koja uspeva u močvarnim predelima, iđirot može narasti i do metar visine, a u lekovite svrhe koristi se koren ove biljke. Lekoviti koren se vadi u proleće ili kasnu jesen.

Pročitajte još: U RUSIJI se štite od KORONE lekom koji košta 150 DINARA

Iđirot Foto: Piksabej

Neophodno je da se dobro opere, proreže se na pola po dužini i suši na hladnom i promajnom mestu. Osim kao lek, može poslužiti i kao začin za jela u kojima se dodaje cimet, kao zamena za cimet, jer je sličnog ukusa.

Koristi se kao lek i zamena za cimet.

Koren iđirota ima specificna lekovita svojstva, koristan je za lečenje organa za varenje, jetre i da podstiče izbacivanje peska i kamenaca iz bubrega. U narodnoj medicine se koristi i da umiri jako lupanje srca i podstiče apetit.

Čaj za krizu
Priprema se hladnim natapanjem. Svako veče se u pola litre hladne vode potopi se  velika kašika korena iđirota, poklopi i ostavi preko noći. Ujutro se doda kašika matičnjaka i malo zagreje, pa ostavi još 15 minuta, nakon čega se procedi. Pije se u malim gutljajima, svaki put kada pušač oseti jaku krizu.

Pročitajte još: Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

Pomaže kod odvikavanja od raznih supstanci koje izazivaju zavisnost organizma, kao što je nikotin, jer ima povoljan uticaj na nervni sistem kada prolazi kroz fazu apstinentske krize.

Čaj je odličan za apstinentsku krizu.

LJudima koji sotavljaju cigarete se preporučuje da piju i čaj od matičnjaka, jer umiruje i uklanja aneksioznost.

Uz iđirot pušačima se preporučuje i čaj od matičnjaka, jer umiruje.

Matičnjak je višegodišnja biljka koja po svom opojnom mirisu najviše podseća na limun, a od davnina se koristi kao odličan prirodni lek koji jača i oživljava srce, kao i protiv noćnih strahova i depresije. Čisti krv, otklanja neraspoloženje i tugu i povoljno utiče na rad unutrašnjih organa.

Čaj za raspoloženje
Mala kašika se prelije se sa 200 mililitara ključale vode, poklopi i ostavi da odstoji pet minuta. Procedi se i pije dva do tri puta na dan.

Pročitajte još: U RUSIJI se štite od KORONE lekom koji košta 150 DINARA

U kombinaciji sa valerijanom,kimom i majčinom dušicom, matičnjak se primenjuje kod srčanog grča i angine pektoris. Biljka je najpoznatija kao prirodni lek protiv psihičkih problema i to depresije, aneksioznosti, napetosti i drugih poremećaja izazvanih stresom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas