· · Komentari: 0
KORISNO

Imamo ih SVI i BACAMO IH, a one oštre NOŽEVE i čiste zagorele ŠERPE

U njihovom sastavu je najveći procenat kalcijuma, uz još 27 minerala, a mi ih gotovo svakodnevno bacamo u đubre.

1600938305_knife-464879_640.jpg
Foto: Piksabej

LJuske od jaja su mala riznica zdravlja, ali i saveznici u domaćinstvu, ako znamo pravilno da ih koristimo.

Pročitajte još: Pogrešno ČUVAMO BRAŠNO: Koliko god da vam je kuhinja čista ukoliko se ne prate OVI SAVETI, POKVARIĆE SE

Samo pola kašičice mlevenih ljuskica zadovoljava 90 odsto ljudskih potreba za kalcijumom, ali one lako rešavaju problem čišćenja posuđa u kom je zagorelo jelo, kao i tupih oštrica nožića u multipraktiku, blenderu, secku...

LJuske operite i skuvajte, osušite i ispecite

Posle upotrebe jajeta, ljuske dobro operite, stavite ih u ključalu vodu na 10 minuta. Procedite, prokuvane ljuske malo prosušite na vazduhu, pa ubacite u rernu zagrejanu na 150 stepeni, na desetak minuta. Izblendirajte ih i dobijen prah čuvajte u frižideru, u posudi za vakumiranje.

Čim jelo zagori iskoristite ljuske!

Kada vam jelo zagori, čim ga izvadite iz posude u nju izmrvite nekoliko ljuski jajeta, dodajte malo soli i vrele vode, ostavite minut da deluje, pa izribajte sunđerom. Bićete iznenađeni brzinom kojom će vaš omiljeni tiganj ponovo zasijati.

Pročitajte još: DžEJMI OLIVER otkrio je TRIK SA LUKOM koji će hrani dati BOLJI UKUS: Jednostavno je i možete probati već danas

Da biste naoštrili nožiće na malom kućnom aparatu, stavite u njega prethodno, na pola sata zamrznute, ljuske jajeta, dodajte malo vode, pa ga uključite. Za nepun minut dobićete potpuno oštre nožiće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.