· · Komentari: 0
TRIK

Otkrila ODLIČAN TRIK kako da napravite prirodno sredstvo za pranje veša: Treba vam samo jedan KESTEN (VIDEO)

Tokom noći iz kestena će se osloboditi saponin, organska hemijska supstanca koja se često nalazi u sapunima i deterdžentima za čišćenje.

1604928934_Capture-KESTEN.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / treesnpeace

Aktivistkinja za zaštitu životne sredine, Josephine Becker iz Edinburgha, na svom Instagramu podelila je pametnu i jeftiniju zamenu za sredstvo za pranje veša. Otkrila je kako da napravite prirodno sredstvo od samo jednog kestena i malo vode u tri jednostavna koraka.

Prvo u prirodi pronađite jedan kesten, a onda ga isecite na nekoliko komada. Zatim te delove stavite u staklenu teglu i ostavite ih da odstoje preko noći. U tom periodu iz kestena će se osloboditi saponin, organska hemijska supstanca koja se često nalazi u sapunima i deterdžentima za čišćenje.

Pročitajte još: POJAČAJTE mašinu za veš, jer su BAKTERIJE žilave i bićete iznenađeni do KOLIKO STEPENI mogu žive!

Kada svoje prirodno sredstvo želite da koristite, nekoliko puta dobro protresite teglu, a zatim kroz sito prelijte vodu u mašinu za pranje veša kako bi se izbegli komadići kestena koji bi je mogli oštetiti. 

Pročitajte još: Kako se zapravo koristi MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA? Muškarac izazvao polemiku na društvenim mrežama (VIDEO)

Ako želite, možete dodati i nekoliko kapi esencijalnog ulja za prirodan miris.

Korisnici društvenih mreža ostali su oduševljeni njenim jednostavnim trikom, a mnogi su otkrili da jedva čekaju da ga isprobaju. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.