Oglas
· · Komentari: 0
DUH OSAMDESETIH

Otkrivamo najveće tajne BJUTI Holivuda: Postoji razlog zašto su stalno žvakale žvaku, nosile lanac ispod brade, a Fani Vord se klela u ovaj TRIK!

Nekadašnje velike zvezde su sve činile za svoju lepotu, tako da će vas mnogi trikovi najlepših žena sveta svakako ostaviti bez daha!

1618211307_holivud.JPG
Foto: Instagram/welovemarilyn
Oglas

Složićete se da u današnje vreme zaista nije teško izgledati lepo, zar ne. Dovoljna vam je profi šminka, a estetski hirurg može da ređi čak i nerešive probleme!

Kada sve to zaokruži dobar frizer, bjuti luk je zagarantovan, a vi ste spremni za nove pobede.

Prednosti života u 21. veku, neko bi rekao.

Ipak, ne tako davno, žene su morale da smišljaju svakave trikove, samo da bi izgledale dobro, pogotovo ako su bile filmske zvezde. Tajne su bile strogo čuvane, a ne neke metode su bile više nego ekstremne. 

Poznata Tvigi je nosila čak tri seta trepavica kako bi postigla njen prepoznatljivi, specifičan izgled.

NJen izgled bio je inspirisan trepavicama omiljene lutke iz detinjstva. Istina je da je, kad je tek počela da se bavi manekenstvom, navijala alarm čak sat ipo vremena ranije pre nego što treba da krene, jer joj je toliko vremena trebalo da se spremi i našminka.

 

Džoan Kraford je žvakala žvake sve vreme. Verovala je da joj ova navika pomaže da zadrži lepe mišiće vilice i da sprečava nastanak podbradka, kao i da pomaže pražnjenu toksina ispod brade. Džoan je zapravo, tridesetih godina prošlog veka, doslovce napravila kult svoje lepote. Jedan od njenih omiljenih rituala bilo je i prskanje ledenom vodom 25 puta, nakon svakog pranja lica, a zatim nanošenje hidrantne kreme. Takođe bi trljala limun o laktove kako bi izgledali mlado i glatko.

Jedna od nejvećih lepotica svih vremena, Brižit Bardo, praktikovala je da nanosi pljuvačku na duže pramenove, kako bi ih definisala oko lica. Zatim bi ih zavrtela i povukla čvrsto iza uha, gde bi ih pustila da se osuše. Tek nakon toga bi ih pustila da se uviju u zanosne lokne. 

 

 

Filmska zvezda Merlin Monro imala je mnogo tajni koje su joj pomogle da naglasi svoju lepotu. Da bi zadržala svoju nijansu plave kose što je duže moguće, a da joj kosu ne uništi hidrogen, Monro je svela pranje kose na minimum, nanoseći dečiji puder na teme glave.

Takođe, glumica je želela duže i gušće trepavice, ali da izgledaju kao da su prirodne, u čemu joj je pomagao Alan Snider, šminker slavnih, koji bi veštačke trepavice presekao na pola i lepio ih samo na spoljne uglove kapaka.

 

 

Poznato je i da je Merilin koristila ranu verziju vonderbra grudnjaka. Ne samo što je brushalter imao dodatne kaiševe za bolje podizanje grudi, već je imao i dodatni par spoljnih korpica, da doda još jedan inč Merilinom poprsju.

Da bi njen dekolte izgledao prelepo u haljini sa niskim dekolteom, Monro se držala "jednostavne rutine učvršćivanja poprsja". Svakog jutra je 15 puta dizala tegove od 2,5 kilograma iznad glave iz "položaja raširenog orla", a zatim je ponavljala drugi set s rukama iznad glave i ponovo pod uglom od 45 stepeni sve dok nije bila premorena.

Četrdesetih godina prošlog veka, plastična hirurgija je bila industrija u razvoju, pa je Marlen Ditrih smislila svoju apsolutno sigurnu zamenu. Hirurškom trakom povlačila bi kožu lica, skrivajući je u liniji kose ili ispod perike. Da bi održala zategnutu kožu, glumica je provukla tanki zlatni lanac ispod brade i iza ušiju da povuče opuštenu kožu, oduzimajući godine svom izgledu.

Marlen Ditrih je imala mnogo beauty trikova u svom rukavu, a jedan od najekstremnijih se ogledao u odstranjivanju kutnjaka, kako bi dodatno istakla svoje jagodice. Estetska hirurgija bez prave estetske hirurgije! Šta reći?

 

Ditrih bi takođe posula pravu zlatnu prašinu u svoje perike za magični efekat na kameri.

Glumica Fani Vord je svakog dana visila naopako barem pola sata - u tome je bila tajna njene mladolikosti. Glumca se klela u ovaj trik, a čak su svojevremeno o tome pisali u Harper's Bazar magazinu, tvrdeći da "neobično držanje dovodi do toga da krv izdašno lije kroz kožu, te da osiromašeni delovi tkiva lica dobijaju potrebnu "krvnu kupku" koja hrani i oživljava. 

 

Odri Hepbern je imala specifičan trik kada je njena šminka u pitanju. Ne bismo baš preporučili njen trik za postizanje pogleda kao kod srne. Naime, nakon svakog nanošenja maskare, Odri je svaku trepavicu pojedinačno odvajala iglom ili špenadlom. 

 

Možda i najblaži primer od svih, bio je bjuti trik prelepe italijanske glumice. Tvrdila je da lepotu duguje ljubavi prema životu, špagetama i kupkama u zagrejanom maslinovom ulju. 

Neverovatnih primera je bilo mnogo. Zato i možemo da budemo zahvalni što je danas lakše nego ikad postići izgled koji želite, na daleko manje ekstremne načine.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas