· · Komentari: 0
PRIRODA

OVA BILJKA, koja RASTE U SRBIJI zbunjuje lekare, jer LEČI RAK! Sada su doznali i KAKO

Novu popularnost ova poluparazitska biljka stekla je posle vesti da je korišćena u Kini u borbi protiv korona virusa!

1602058453_Depositphotos_229586502_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Čaj imele već dugo se koristi u domaćoj tradicionalnoj medicini, u terapiji hipertenzije, ateroskleroze, lečenje stariliteta, proširenih vena i dijabetesa.

Novu popularnost ova poluparazitska biljka stekla je posle vesti da je korišćena u Kini u borbi protiv korona virusa (uglavnom zato što deluje protiv bolesti koje "potpomažu" propadanje organizma oslabljenog virusom - dijabetesa i kariovaskularnih oboljenja), ali i zbog antivirusnog delovanja.

Pročitajte još: RUSKI lekar preporučuje ŠLJIVOVICU i KAJMAK za JESENJU BOLEST

Ali, to nije sve. Korišćenje ove biljke u terapiji nekih vrsta kancera već neko vreme se klinički ispituje na čuvenom baltimorskom institutu "Džon Hopkins".  U žurnalu Instituta može se, između ostalog, pročitati.

Majka četvoro dece je imala 8% šansi da preživi posle operacije raka debelg creva...
Redovno koristi terapiju
Hinderberger je video pozitivne efekte injekcija ekstrakta imele. Tečnost dobijena iz otrovne, poluparazitske biljke, godinama je popularan prirodni lek u lečenju raka u Evropi, ali on je jedan od retkih lekara širom zemlje koji redovno koristi terapiju.

"U septembru 2008. godine, Ajvlis Pejdž, 37-godišnjoj majci četvoro dece, dijagnostikovan je rak debelog creva. Nekoliko nedelja kasnije uklonjeno joj je 15 centimetara debelog creva i 28 limfnih čvorova. U decembru iste godine, njen lekar  Luis Dijas, vanredni profesor onkologije na Medicinskom fakultetu 'Džon Hopkins' morao je da objavi poražavajucu vest da se rak proširio na njenu jetru. Rekao joj je da ima samo 8 posto šansi da preživi više od dve godine.

Pročitajte još: Umirite se i utoplite: Dva savršena čaja za MIRAN SAN

Pejdž je imala još operacija na uklanjanju 20 posto jetre, ali, umesto da se podvrgava konvencionalnoj hemoterapiji, razmišljala je o sugestiji svog drugog lekara, Pitera Hinderbergera iz Baltimorskog zdravstvenog centra "Raskomba Manšena".

U Srbiji je većina smatra štetočinom! Foto: Depozit

Pročitajte još: Jedite ga, MAŽITE, pijte, jer SMANJUJE BORE!

Dijas, koji ranije nije znao za ovu terapiju, pregledao je nekoliko evropskih studija o ekstraktu i donekle nevoljno dao "zeleno svetlo": "Ja sam onkolog koji leči hemoterapijom - i zaista sam dobar u tome - i evo nekoga ko kaže ne samo da ne želi hemoterapiju, već i dalje želi da joj budem onkolog dok dobija imelu". Sledeći put kada je lekar video svog pacijenta, bio je zapanjen, primetivši da ima zdravu boju lica i više energije.

Pomažu id rugima
Pejdž i njen suprug Džimi osnovali su neprofitnu organizaciju kako bi povezali pacijente sa rakom sa lekarima koji koriste nekonvencionalne terapije, prikupili su sredstva za klinička ispitivanja imele.
Imela zbunjuje lekare

Dijas napominje da su evropska klinička ispitivanja imele dala "zbunjujuće i mešovite" rezultate. "Neke studije su pokazale poboljšanja kod pacijenata koji pate od određenih vrsta karcinoma, poput dojke, debelog creva, pankreasa ili melanoma, ali su druge studije pokazale da je tretman neefikasan u smanjenju veličine tumora ili sprečavanju širenja bolesti".

Primarna korist je podizanje imuniteta!

Primarna korist od imele mogla bi biti u njenoj sposobnosti da ojača imuni sistem, i samim tim - doprinese da pacijenti lakše podnesu hemoterapije.

Pročitajte još: Dr Adamović savetuje: Ako vam maska IRITIRA KOŽU bez griže savesti URADITE SLEDEĆU stvar

U međuvremenu, injekcije imele trenutno su među najčešće korišćenim komplementarnim tretmanima karcinoma u Evropi. Takođe, odobrena je za upotrebu kod palijativnog zbrinjavanja u nekoliko evropskih zemalja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.