Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNO

Ova biljka poznata je po cvetu narandžaste boje, a od nje možete napraviti kremu koja je ODLIČNA lečenje mnogih kožnih bolesti (RECEPT)

Regeneriše kožu, hidrira i štiti od mnogih bolesti.

1617711119_essential-oils-2738555_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Neven je jedna od najkorisnijih biljaka za negu i lečenje kože. Sadrži flavonoide uz čiju pomoć deluje protivupalno pa se koristi protiv opekotina i rana, svih vrsta ekcema, psorijaze. Omekšava kožu, regeneriše je i hidrira, i važan je sastojak mnogih kozmetičkih tretmana.

Pročitajte još: Pedijatar Milovanović: Stomačni virus je najopasniji kod predškolaca, a bebe odmah vodite u bolnicu

Biljka neven je najpoznatija po svom cvetu žućkasto-narandzaste boje. Bere se za vreme sunčanih dana kada je cvet otvoren, a suši na promaji. Prijatnog je mirisa. U narodnoj medicine važi za cvet od kojeg se prave najbolja ulja i melemi za negu. Posebno se preporučuje za negu suve i perutave kože.

Upotreba nevena za kožu:

Obnavlja površinski sloj kože epiderm, i na taj naćin ubrzava zaceljivanje kožnih promena, čak i otvorenih rana koje ne zarastaju, piše Zdravissimo.

Pročitajte još: Nesanica je znak griže savesti, a leči se veoma jednostavno

Antibiotik -  cvet nevena se koristi za tinktutere, ulja, masti, i za čaj. Dobar je za lečenje rana, osipa na koži, čireva i opekotina svih vrsta. Pomaže i kod alergijskih reakcija.

  • obnavlja površinski sloj kože (epiderm)
  • olakšava zarastanje rana
  • eliminiše bradavice
  • omekšava zadebljanja na koži i žuljeve
  • pomaže kod akni i mitisera
  • jednostavna je i efiskasna terapija za suvu kožu
  • usporava proces starenja
  • suzbija fleke, staračke pege, ožiljke

Krema od nevena

Sastojci: četvrtinu šolje latica osušenog cveta nevena, četvrtinu šolje ekstradevičanskog maslinovog ulja, 20 g pčelinjeg voska

Priprema: Maslinovo ulje i latice nevena grejte oko 10 minuta na umerenoj temperaturi, a zatim ostavite poklopljeno nekoliko sati. Potom procedite kroz gazu. Dobijeno ulje sipajte u novu posudu za kuvanje i dodajte rendani pčelinji vosak uz stalno mešanje dok se ne rastopi. Smesu prebacite u teglicu i ostavite da se ohladi. Dobijena nevenova krema ima dug rok trajanja samo ako se čuva zatvorena i na hladnom mestu.

Pročitajte još: Odlični saveti kako da odmorite oči: Prva vežba je GLEDANJE U TAMU

Savet: Krema od nevena se pokazala izuzetno efikasna i protiv uboda insekata. Neven ispušta miris koji odbija komarce, kao i ostale leteće insekte, a krema od nevena pomaže da se koža na mesto uboda smiri i da se što brže zaleči.

Pre upotrebe bilo kog leka ili kreme posavetujte se sa vašim lekarom.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas