Oglas
· · Komentari: 0
NEGA

Ova četiri mita o celulitu morate odmah da zaboravite

Celulit, odnosno rupice i nepravilnosti predstavlja problem svakoj ženi

1606937049_celulit.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Ukoliko zaista želite da se rešite celulita prvo morate zaboraviti na 4 najčešća mita u koje mnoge žene čvrsto veruju.

Pročitajte još: Kako LANENO ULJE može da pomogne koži i kosi: Posebno je korisno u periodu koji je došao

1. Celulita se ne možete rešiti utrljavajući gelove, losione čudnog mirisa ili lepljive kreme na kritične zone

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate, reč je samo o prividu koji nema nikakvo dugoročno i dublje dejstvo. Kreme mogu vrlo uspešno nahraniti kožu i učiniti je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i reč je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav uticaj.

 

Foto: despositos

2. Skupi tretmani i Spa ponude ne garantuju nikakve rezultate, a smanjiće samo vaš mesečni budžet

Super ponude paketa često bolnih i nelagodnih tretmana sve su češće, ali i u ovoj je situaciji reč samo o prividu. Ponovo govorimo o površinskom zaglađivanju kože i drenaži koja nije rešenje već samo kamuflaža koja ne traje večno.

3. Ružna udubljenja poput narandžine kore zvane celulit nisu genetsko nasleđe od vaše majke

Iako će se mnoge žene samo nasmejati, reč je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi veruju, no naravno, to nije istina. Ako majka i ćerka imaju isti problem koji se veže za narandžinu koru, najčešće je problem u nedostatku vežbanja, poslu koji rade i prehrani, a ne o genima.

Pročitajte još: Napravite sami piling za telo pomoću namirnica iz kuhinje

4. Celulit vam ne ostaje do kraja života, a možete ga se rešiti u bilo kom životnom dobu

S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima ovaj problem se može ublažiti i rešiti u bilo kom životnom dobu. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici vežbanja za jačanje mišića zadnjice i bedara mogu rešiti ovaj problem. Isto vredi i za pravilnu i šarenu prehranu, a na vama je da budete uporne i dosledne i da konačno kažete zbogom celulitu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas