Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje

Ova ČETIRI predmeta u KUHINJI imaju ROK TRAJANJA i treba ih ZAMENITI

Čini vam se da je u kuhinji sve savršeno i pod kontrolom, a onda, “kao grom iz vedra neba”, vaš petnaest godina star blender počinje da širi neugodan miris zapaljene plastike.

1598007823_kitchen-1224845_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sprečite ovakve i slične probleme tako što ćete saznati kada je pravo vreme da zamenite određene aparate i druge predmete u kuhinji koje svakodnevno koristite prilikom pripreme obroka.

Pročitajte još: VEOMA JE VAŽNO gde su OGLEDALA u vašem DOMU: Ovo kaže FENG ŠUI

Drvene kašike – varjače

Menjajte ih svake tri godine ili kada primetite da su oštećene. Napukle varjače predstavljaju pravi mali raj za razvoj opasne bakterije ešerihije koli.

Foto: Pixabay

Noževi

Menjajte ih svake dve godine ili ako su slomljeni, zarđali te nema svrhe da ih više oštrite.

Pročitajte još: Ovako ćete lako i brzo UKLONITI SVE MASNOĆE SA ŠPORETA i ostalih elemenata

Posuđe od teflona

Menjajte ga svake dve do tri godine. Kada se pojave ogrebotine te teflon počne da se “ljušti”, a pranje ostataka od, recimo, jaja postane prava mala noćna mora, vrieme je za kupovinu novog posuđa. Savet: Produžite im rok trajanja tako što ćete tiganje i šerpe zakačiti da vise uspravno ili staviti salvetu između njih, ako ih slažete jedne na druge.

Pročitajte još: STAN KAO ZELENA OAZA: Evo kako da unesete SVEŽINU i ujedno OPLEMENITE svoj životni prostor

Plastične daske za sečenje

Menjajte ih svake godine ili nakon što tragovi od noža postanu vidljivi. Najbolje bi bilo kada biste imali različite daske za meso i povrće, kako biste smanjili rizik od trovanja salamonelom ili nekom drugom opasnom bakterijom

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas