Oglas
· · Komentari: 0
NEVEROVATNO

Valentina je RODILA 69-oro DECE, bila je trudna čak 18 godina! Ali to nije sprečilo njenog supruga da uradi GROZNU STVAR (FOTO)

Danas, većina žena ima jedno do tri deteta, ali u 18. veku, imamo podatak o ženi koja je rodila čak 69 dece.

1620888449_pregnant-woman-3645665_1920.jpg
FOTO: Pixabay
Oglas

Sigurno se pitate kako je to moguće.

Valentina Vasiljeva je bila supruga seljaka po imenu Feodor Vasiljev iz Šuje u Rusiji. Porodica je živela 1700-ih, između 1707-1782. Veruje se da je Valentina umrla u 76. godini, ostavivši potomstvo od 69 dece, od kojih je samo 2 umrlo kao bebe.

Prema podacima iz manastira Nikolskij, Feodor Vasiljev je 1834. godine imao 82 dece, iz dva braka.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, gde se tvrdi da je ona „najplodnija majka ikada“, žena je prošla kroz 27 porođaja: 16 od njih rezultiralo je blizancima, 7 trojkama i 4 četvorkama.

Pročitajte još: Nada za UNAKAŽENA LICA vojnika - Maske Ane Kolman Lad! (FOTO/VIDEO)

Očigledno je da nije rađala čitav period svog života. Ako se izračunaju njene „plodne“ godine, možemo zaključiti da je to otprilike između 1725-1765. Ovo nam ostavlja 40 godina za 27 trudnoća. Pošto na prvi pogled ovo zvuči zaista neverovatno, napravićemo neke proračune.

U 40 godina, Valentina Vasiljeva je bila trudna čak 27 puta.

Svi znamo da prosečna trudnoća traje 40 nedelja. Međutim, što više dece imate, veća je verovatnoća da će vaš porod doći ranije. Prema proračunima, gospođa Vasiljeva je mogla da ima 37 nedelja trudnoće sa blizancima, 32 nedelje trudnoće sa trojkama i 30 nedelja trudnoće sa četvorkama.

Pročitajte još: IGRA SUDBINE! Radnici picerije uspeli da spasu život svojoj mušteriji (FOTO/VIDEO)

Ako sve ovo saberemo, dobićemo 936 nedelja. Godina se sastoji od 52 nedelje, pa ako podelimo dobijene brojeve, dobićemo 18 godina. Dakle, gospođa Vasiljeva je morala da provede čitavih 18 godina svog života sa trudničkim stomakom. Zvuči zaista neverovatno, zar ne?

Prema spisku koji je manastir Nikolskij poslao u Moskvu 27. februara 1782. godine, Feodor Vasiljev je u to vreme imao 82 dece iz dva braka.

Pored toga što mu je Valentina rodila čak 69 dece, Fjodor ju je ostavio i oženio se drugom. Poneo se grozno prema ženi koja je ceo život podredila njihovom potomstvu.

NJegova druga žena mu je „poklonila“ 18 dece: 12 blizanaca i 6 trojki. Podaci sa spiska objavljeni su 1834. godine u Sankt-Peterburškoj panorami.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas