Oglas
· · Komentari: 1
KAMEN

OVAJ MATERIJAL će oplemeniti svaki prostor, SAMO ako se PRAVILNO ISKOMBINUJE (FOTO)

Budite pažljivi prilikom odabira nepravilnih oblika kamena za zidnu oblogu. Takvi oblici nameću izbor jednostavnih ostalih elemenata u enterijeru i bez suvišnih dekoracija.

1596618213_Depositphotos_295229166_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Znamo da je kamen gotovo tokom cele istorije čovečanstva bio osnovni građevinski materijal. Značenje kamena u arhitekturi i enterijerima poseban je zbog njegove trajnosti i lepote. Sigurno ste da ste primetili da je i danas u većini vrhunski uređenih enterijera velikim delom prisutan kamen. Ako ste i vi u prilici da uređujete svoj dom, naš predlog je da ne “bežite” od kamena, jer ćete njime postići utisak kvaliteta i prefinjenosti u prostoru.

Pročitajte još: SIVI zid, ZELENA sofa i CRNI tepih: Unesite INDUSTRIJSKIH dizajn u dom

Foto: Piksabej

Svejedno je da li je vaš dom uređen u rustikalnom, klasičnom ili pak modernom stilu, kamen će se odlično uklopiti u svaki od njih. Svojom završnom obradom doprineće još više svakom stilskom izražaju i obogatiće svaki prostor. Hoćete li se odlučiti za granit, mermer, travertin, krečnjak ili bilo koju drugu vrstu kamena, zavisi ponajpre od vašeg ukusa, finansijskih mogućnosti, ali i od stila uređenja vašeg doma.

Foto: Piksabej

Svaka vrsta ima svoju posebnost i lepotu koja je izražena u njenoj boji i strukturi. U domu kamen se najčešće koristi kao podna i zidna obloga, a neretko i kao radna površina u kuhinji ili kao obloga za kamin. Odlučite li se za podne obloge od kamena u svome domu, dobićete trajni kvalitet koji ne može da nadomesti neki drugi materijal. Osim mnogih kvaliteta, kamen ima i svoje nedostatke, a to su visoka cena i zahtevna obrada. Ali, to ne bi trebalo da bude razlog za odustajanje od kamena, samim tim jer je ulaganje u kamen investicija koja se dugoročno i te kako isplati.

Pročitajte još: Spremni za letnje renoviranje? OVIH 5 TRENDOVA morate isprobati u svom domu

Bez obzira koja je njegova funkcija u enterijeru, pravilnim održavanjem i brigom očuvaćete lepotu kamena dugi niz godina. Iako mnogi izbegavaju kamen zbog njegovih hladnih svojstava, oni koji ga vole ipak ga biraju zbog prirodnog izgleda i čvrsttine.

Foto: Piksabej

U novije vreme, primenom tehnologije, nastao je veštački kamen stvoren od cementa, kvarcnog peska, boja i laganih agregata. Ovaj kamen, takođe, može da izgleda impresivno u domu ako ga dobro uskladite sa određenim stilom enterijera.

Pročitajte još: Iskoristite sve kapacitete MALE KUHINJE: Kako do idealnog uređenja

Prednost veštačkog kamena jeste što je lagan, jeftiniji je i možete ga dobiti u svim bojama, oblicima i teksturama. S druge strane, nedostaci veštačkog kamena su kratkotrajnost i laka lomljivost. Lepota kamena posebno će doći do izražaja u kombinaciji s drugim prirodnim materijalima. Istina je da je kamen sam po sebi hladan materijal, ali ako ga uspešno kombinujete sa drvetom, vizualno ćete utopliti i oplemeniti svaki prostor.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas