Oglas
· · Komentari: 0
KULINARSTVO

Ovaj sastojak svi izbegavaju kad spremaju TORTE i KOLAČE, a neverovatno je KORISTAN

Jedan sastojak iz kuhinje može vam "spasiti" ukus kolača, ali skoro niko ga ne koristi.

1631995821_food-3048440_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

U mnogim izvornim receptima za slatkiše, torte i kolače na spisku sastojaka nalazi se i so. Međutim, kako se so razlikuje po ukusu od ostalih standardnih sastojaka za pripremu bilo kojeg deserta, mnoge domaćice će je izbeći.

Međutim, upravo so može "spasiti" ukus kolača ili torti, iako to možda zvuči neverovatno. Takođe, ne morate se brinuti da će vaš desert zbog malo soli postati slan.

Pročitajte još: PEČURKE ne treba nikad prati, ali zato BANANE i MANDARINE DA: Znate li koje SVE namirnice moraju "pod vodu" pre upotrebe?

Verovali ili ne, prstohvat soli u desertima osiguraće sladak ukus. Pored toga, prirodna aroma sastojaka može da se bolje razvije, tako da so zapravo deluje kao prirodni pojačivač ukusa.

So i šećer su zapravo suprotnosti koje se međusobno privlače.

So će umanjiti gorak ukus

So će smanjiti gorak ukus koji može nastati usled dugog pečenja, poa će tada slatki ukus postati izraženiji. Takođe, ako vam je kafa previše gorka, slobodno je začinite sa malo soli.

Testo će se brže podići uz pomoć soli

Poput kvasca, i so igra bitnu ulogu kada je dobro testo u pitanju. Uprkos tome što se ne preporučuje mešanje ova dva sastojka, testo će biti glađe i lakše će se oblikovati ako mu uz kvasac dodate malo soli.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas