Oglas
· · Komentari: 0
namirnice

DIJETA ZA BLISTAV TEN: Ovakav način ISHRANE delovaće pozitivno na VAŠU KOŽU

Pravilna ishrana mnogo utiče na izgled naše kože.

1602148455_Depositphotos_38820511_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Spoljašnja nega kože je važna, skidanje šminke, redvono čišćenje lica, hidratacija, ali još važnija je unutrašnja nega. Bitno je to šta unosimo u svoj organizam jer se direktno odražava na stanje naše kože.

Zaglađenija koža

Mekanu, zaglađenu kožu oslobođenu nepravilnih linija prvenstveno će vam osigurati bogati spektar raznolikog voća i povrća. Jagode, paprike, narandže, brokoli, ananas, kelj i kivi samo su neke od brojnih namirnica koje blagotvorno deluju na zaglađenost tena. Obiluju vitaminom C važnim za proizvodnju kolagena, pa bi trebalo da ove namirnice što više konzumirate. Iako naučnici još uvek nisu uspeli da dokažu kako to vitamin C tačno deluje na smanjenje bora i zaglađenost tena, brojna su istraživanja pokazala su povezanost ovih dveju stvari.

Pročitajte još: Tri saveta za uklanjanje MASNOG ODSJAJA sa čela, brade i nosa

Ujednačen ten

Ako na koži lica primjećujete razne nepravilnosti i neujednačenosti, trebalo bi da pojačate unos ribe i povrća. Lisnato zeleno povrće poput salata, blitve i španaća, te riba poput lososa za vašu će kožu učiniće čuda. Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama, a povrće vitaminima A i C, a upravo su ovi nutrijenti zaslužni za čist i ujednačen ten, oslobođen borbe s aknama i drugim nepravilnostima.

Pročitajte još: Da li ste znali? Ove PROBLEME možete rešiti običnim čajem

Hidratacija

Pozitivno bi delovalo ako biste jutarnju kafu zamenili čajem. Najpoželjniji je onaj zeleni, bez dodavanja šećera i drugih zaslađivača.. Zeleni čaj obiluje antioksidansima polifenolima, a upravo oni deluju na hidrataciju kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas