Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Ovako se pravilno čisti pegla: Sastojke imate u kući

Čišćenje pegle je neophodno.

1627561255_Depositphotos_184076658_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ukoliko vas u peglanju ometa gumenasta masa koja se stvorila na pegli ili ako ona više uopšte ne proizvodi paru, vreme je za čišćenje.

U tome vam mogu pomoći sastojci koji se mogu kupiti u gotovo svakoj prodavnici.

Čišćenje pegle

Deterdžent za pranje sudova

Pomešajte nekoliko kapi deterdženta sa vodom i obrišite peglu natopljenim ubrusom ili mekom krpom.

Pročitajte još: Dva rešenja za fleke od crvenog vina na tepihu

Alkoholno sirće

Ubrus ili krpu takođe možete natopiti alkoholnim sirćetom. Ukoliko nakon brisanja mrlje na pegli i dalje ostanu, naspite sirće na peškir. Položite peglu na njega i ostavite je da stoji 15-30 minuta. Ovo će ukloniti i najtvrdokornije mrlje.

Soda bikarbona ili so

Kraj ubrusa ili krpe umočene u vodu ili sirće stavite u sodu bikarbonu ili so. Istrljajte peglu, ali budite pažljivi ukoliko koristite so, jer je ona može izgrebati. Radije koristite sodu bikarbonu kako biste bili sigurno da do ovoga neće doći.

Pročitajte još: Stvari u kući koje se NE ČISTE sirćetom: Rizikujete da ih ozbiljno oštetite!

Destilovana voda

Napunite peglu destilovanom vodom. Podesite je na najvišu temperaturu i odaberite dugme za jaku paru. Na ovaj način će se očistiti svi otvori.

Četkica za zube, štapići za čišćenje ušiju i slični predmeti takođe mogu pomoći prilikom ribanja pegle. Idealni su za uklanjanje ostataka.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas