Oglas
· · Komentari: 0
OČINSKA FIGURA

Ovakvim ponašanjem otac najviše utiče na celu porodicu

Jedan od najvažnijih uticaja oca na porodicu jeste kako se ophodi prema majci svoje dece.

1609335499_Depositphotos_68562135_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Deca posmatraju ponašanje svog oca prema porodici i kasnije svoje odnose grade na identičan način. 

Mnogi ne znaju, ali odnos između majke i oca veoma utiče na odnose između majke i dece. 

Pročitajte još: Greše oni koji savetuju "ne držite ih u rukama". Bebe treba štipkati iz jednog razloga

Deca razvedenih roditelja

Statistika o broju dece koja ne žive sa svojim očevima postaje zabrinjavajuća. Ovo je veoma loše, jer rezultati pokazuju da su deca uspešnija, pouzdanija i socijalno odgovornija ako su odrasla sa oba roditelja.

Psiholozi upozoravaju da se deca žale da im nedostaje roditeljska pažnja, jer ne postoji figura oca.

U slučaju razvoda, neke majke ograničavaju vreme koje deca mogu da provedu sa očevima, što nije dobro. 

Interesantan je i podatak da očevi koji imaju vanbračnu decu češće viđaju mališane, nego oni koji su bili u braku, pa su se razveli.

Deca koja ostanu u kontaktu sa očevima i posle razvoda postižu bolje rezultate na svim poljima.

Pročitajte još: Stimulacija može poboljšati razvoj inteligencije kod vašeg deteta

Foto: Depozit

Biti otac i tata nije isto

Nažalost sve je više očeva koji se nakon razvoda od supruge, razvedu i od svoje dece.

Ne plaćaju alimentaciju, decu viđaju samo vikendom ili ni tada ili obaveze oko dece samo odrađuju onako usput, radi reda.

Majka ne može da zameni ulogu oca, to ne može niko i zato deca osećaju ogromnu prazninu i trpe bolne posledice ukoliko se ne pronađe adekvatna zamena za oca.

Pročitajte još: Svaka majka se odriče ovih osam stvari

Ipak, postoje i one divne tate koje razumeju važnost svoje uloge! Prepoznaćete ih na ulici dok guraju bebu u kolicima, nose decu na rukama ili ramenima, češljaju svoje devojčice, igraju se sa svojim dečacima i ispred svega poštuju, vole i paze njihove majke!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas