· · Komentari: 0
NEGA

Ove namirnice sprečavaju pojavu bora na licu

Razne namirnice mogu vam pomoći kod nege lica

1612529586_bore.jpg
Foto: Despositos

Kako biste sprečili pojavu bora na licu, ne morate da dajete ogromne količine novca za razne preparate, već ih možete pronaći u svakoj prodavnici.

Pročitajte još: Da li konzumirate hranu koja ČUVA PSIHIČKO ZDRAVLJE? Promenite jelovnik odmah!

Dodajte ih u svoju svakodnevnu ishranu, a rezultatima ćete biti oduševljeni već nakon nekoliko dana

Borovnice

Sprečite dugoročno oštećenje ćelija uz pomoć moćnih antioksidanata koji se nalaze u borovnicama. Oni se bore protiv slobodnih radikala koji “napadaju” našu kožu. Jedna od najjednostavnijih stvari koju možete da uradite, kako biste poboljšali svoje zdravlje i lepotu je da konzumirate namirnice bogate ovim jedinjenjima.

Foto: Pixabay

Kivi i jagode

Sprečite pojavu bora i stimulišite kolagen tako što ćete konzumirati namirnice bogate vitaminom C, kao što su kivi i jagode. Studije pokazuju da on sprečava isušivanje kože, upale i natečenost ispod očiju. Pored toga, kivi i jagode su bogati antioksidantima te se preporučuje njihovo redovno konzumiranje, s obzirom na to da njihovi antioksidanti neutrališu slobodne radikale koji uzrokuju oštećenja ćelija i vode do opasnih oboljenja.

Losos

Vaša koža će biti mekana i gipka, ako u ishranu uvrstite namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama, kao što je losos. Omega-3 masne kiseline smanjuju i upale koje mogu dovesti do perutanja, crvenila i akni. Druge namirnice koje su izrazito bogate ovim jedinjenjima su semenke lana i orasi.

Pročitajte još: U ovome je CAKA! Nikada ne treba da čekate da OSETITE GLAD i IZGUBIĆETE KILOGRAME

Paradajz pire

Zaštitite kožu od negativnog uticaja sunca tako što ćete konzumirati likopen – prirodni sastojak paradajza. Istraživanja pokazuju da svakodnevno konzumiranje likopena, u formi paradajz pirea, rezultuje manjim nivom opekotina od sunca. Ako nemate pire, kuvani paradajz će vam obezbijediti dovoljnu apsorpciju likopena. On se može naći i u drugim namirnicama, kao što su spanać, lubenica i dinja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.