Oglas
· · Komentari: 0
lice

UVEDITE 10-10-10 PRAVILO: Ove navike uvrstite u svoj DAN i KOŽA ĆE VAM BITI ZAHVALNA

Ono što se stavlja na kožu, odnosno nega i šminka jeste važno, ali ishrana, vežbanje, san i miran stil života nešto su što se očitava na svakom licu i nema kreme i makeup-a koji će to “ispeglati”.

1600072949_Depositphotos_163790732_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ove savete treba usvojiti i uvek ih se pridržavati:

1. Bacite šminku koja je starija od dve godine

Prvo, ako komad šminke niste iskoristili za 700 dana, to znači da ga niste ni upotrebljavali i da vam ne treba. Takođe, vremenom se na površini šminke (kameni puderi, senke, rumenila) ili u tubama (maskara, sjaj za usne) razvijaju mikroorganizmi. Neki dolaze iz spoljne sredine, a neki sa vašeg lica. Posle dužeg perioda njihov broj je preko milion i zaista nije dobro ponovo ih vraćati na kožu. Ne čekajte da perutanje, osip i upalu da biste zamenili komad šminke.

Pročitajte još: Lagani pokreti, sa bočne strane, šampona pola kašike: Poznati frizer otkriva KAKO SE PERE KOSA

2. Uvedite 10-10-10 pravilo

Kako se tempo života ubrzao svi kukaju kako se nema vremena ni za šta, a iscpljenost se očitava na boji tena, podočnjacima, tonusu. Posložite svoj dan tako što ćete se probuditi 30 minuta ranije i dan početi laganom desetominutnom jogom, potom deset minuta meditirajte, vizualizujte šta želite da ostvarite i pozitivno se orjentišite prema svemu što mislite. Zadnjih deset minuta provedite organizujući svoj dan i tako izbegnite stres.

Pronađite vreme za sebe.

3. Čistite i više od svoje kože

Gelovi, pene, mleka, tonici i micelarne vode čiste površinu lica, ali je ispod toliko toga još. Prvo, treba regulisti sistem za varenje i izbaciti što je moguće više toksina. Takođe, četke za šminku treba prati minimum jednom nedeljno, a istom tom frekvencijom i menjati jastučnice i šal/ešarpu.

Pročitajte još: Svakoj KOSI je potrebno ULJE: Ovo su rezultati

4. Smanjite unos šećera

Šećer ubrzava starenje. Prilikom procesa varenja i apsorpcije u organizam vezuje se za vlakna kolagena i elastina i tako narušava proteinske lance koji su zaduženi za elastičnost kože i njenu kvalitetnu prehranu. Koža gubi tonus i počinje da se prelama na određenim mestima izražene mimike i tako nastaju bore. Takođe, šećer podstiće upalne procese. On se ne nalazi samo u konditorskim proivodima nego i u kečapu, svim mogućim kupovnim sosevima, pa čak i u fabrički napravljenom musliju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas