· · Komentari: 0
moguće je

Ove okidače GLAVOBOLJE možete sami da sprečite

Ko god često mora da ode sa posla ili otkaže planove s prijateljima u zadnji tren zbog glavobolje, zna kako one mogu biti iscrpljujuće, čak i ako nije reč o migrenama.

1604567195_Depositphotos_75116563_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Naravno, uvek možete uzeti tabletu protiv bolova i ona bi trebalo da pomogne, ali važno je sprečiti da se ona uopšte i javi. Naravno, ako ste u mogućnosti. Mnoge dnevne navike mogu da izazovu glavobolju, posebno ako joj je osoba sklona.

Na ove stvari obratite pažnju i pomozite sebi:

Preskačete obroke

Glavobolje su uobičajena reakcija na jaku glad, pa nikako i nikada ne preskačite obroke, a posebno doručak.

Pročitajte još: Navike koje nam usporavaju METABOLIZAM, a radimo ih svakodnevno

Nemate rutinu odlaska u krevet

Bilo da previše ili premalo spavate, ili u krevet odlazite uvek u drugo vreme, ova navika vas može dovesti do glavobolja.

Uspostavite rutine.

Koristite jake parfeme

Parfemi, mirisni sapuni, sveće ili sredstva za čišćenje kuće mogu biti okidači za glavobolju.

Foto: Deposit

Previše fizičkog opterećenja

Naporano vežanje teretani, posebno ako niste u formi ili su visoke temperature, mogu biti pozivnica za glavobolju. Naravno da to ne znači da treba da preskačete aktivnosti jer redovna fizička aktivnost može samo da pomogne.

Pročitajte još: Danas ste LOŠE VOLJE? Evo rešenja! Kratko vežbanje od pola sata direktno utiče na pojačano POZITIVNO RASPOLOŽENJE

Stres vas jako pogađa

Među osobama koje pate od migrena, oko 70 posto njih se izjasnilo da je upravo stres okidač za njihove probleme.

Trudite se da izbegavate stres.

Ne pijete dovoljno vode

Otprilike trećina onih koji pate od migrena ne piju dovoljno tečnosti, a dehidratacija je sigurno okidač i njih i običnih glavobolja.

Pročitajte još: Ako pijete LEKOVE protiv zgrušavanja krvi OBAVEZNO jedite namirnice sa VITAMINOM K

Ne pazite šta jedete

Koja će namirnica biti okidač, razlikuje se od osobe do osobe, ali najčešće su to alkohol, kafa i određene vrste sira, masno meso, čokolada i veštački zaslađivači. Najbolji je savet da vodite dnevnik ishrane kako biste mogli da povežete koje namirnice loše deluju na vas.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.