Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Ovi čajevi su idealni za jačanje imuniteta

Velike promene vremena , kao i dolazak zime utiču na naš organizam

1615996549_caj.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Osećaj umora , iscrpljenosti i  pad imuniteta nije tako retka pojava  za ovo doba godine.

Pročitajte još: Koliko je zdrav OVAS? Riznica ovih vitamina

Pored zdrave ishrane  bazirane na povrću i voću ono što nam može pomoći kao preventiva jesu prirodni čajevi. Kod prirodnih čajeva treba voditi računa o načinu spremanja, dozama  kao i vremenskom periodu u kom se  piju.

Foto: despositos

Kopriva
Kopriva je u narodu poznata kao sinonim za zdravlje . Sadrži velike količine gvožđa, magnezijuma , obilje vitamina i minerala. Pored toga što jača imunitet i  čisti krv , lekovito utiče  na menstrualne bolove  i anemiju.

Žalfija
Žalfija je biljka sa jakim antiseptičkim dejstvom. Koristi se za grlobolju ,promuklost ,paradentozu u vidu ispiranja usne duplje. Kada je rec o čaju za konzumaciju , ima širok aspek dejstva  jača organizam , povoljno utiče na krvnu sliku , želudačne infekcije  i nervni sistem.

Ehinacea
Ehinace je prirodni antibiotik, poznata je kao lek protiv gripa , malaksalosti umora, i jačanja opšteg stanja organizma. Sadrzi vitamine A, B, E , kao i minerale, gvoždje , magnezijum, kalcijum. Indijanci su ehinaceu koristili za lečenje raznih bolesti.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Majčina dušica
Jedan od najpoznatijih čajeva na našim prostorima .Biljka koja nema štetne sastojke, čaj koji možete piti neograničeno. Zbog širokog spektra lekovitosti može se reći da leči sve. Jača imunitet, utiče na moždane funkcije, smanjuje nadutost, čisti disajne puteve, utiče na zdravlje kože i kostiju.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas