Oglas
· · Komentari: 0
trudnoća

Ovi simptomi bi mogli da znače da ste trudni: 6 ranih promena

Iako ne možete biti sto posto sigurne da ste trudne dok ne uradite test i posetite doktora, postoje simptomi koji se javljaju već u prvim nedeljama trudnoće.

1620564197_Depositphotos_161361040_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Bez obzira na to da li tek planirate ili uveliko radite na začeću, ne možete izbeći razmišljanje o prvim znacima koji će ukazati na trudnoću.

Testovi na trudnoću koriste antitela kako bi detektovali hCg, hormon koji stvara placenta. Oni mogu pokazati trudnoću 5-6 dana nakon što vam menstruacija izostane. Ipak, tih nekoliko dana pre testa mogu vas zaista frustrirati dok razmišljate da li ste u drugom stanju ili ne. 

Pročitajte još: Najveći TREND KOSE ZA LETO stiže iz 70-ih: Da li znate o čemu je reč? (FOTO)

Iako se ne može sto posto sa sigurnošću znati, postoje neke promene koje mogu već tada ukazati da ste u drugom stanju.

1. Žudnja za hranom

Promene u hormonima mogu uzrokovati žudnju za zhranom, ili pak averziju prema nekim namirnicama. Ove promene se mogu zadržati i kasnije u trudnoći.

2. Promene na grudima

Ukoliko primetite da su grudi porasle, promenile boju ili su vrlo osetljive na dodir, ovo može biti znak trudnoće. 

3. Češće piškite

Možda još nema bebinih šutiranja u bešiku, ali to ne znači da nećete i na samom početku imaći češće pauze da piškite. Vaši bubrezi rade brže kako bi očistili telo od toksina, a, naravno, hormoni i ovde imaju svoju ulogu. Pijte dovoljno tečnosti, bez obzira na česte pauze za toalet. Podsetnik: Ako osetite peckanje dok piškite, važno je da se obratite lekaru, zbog opasnosti od infekcije urinarnog trakta.

4. Umor

Ukoliko radite ili imate mnogo dnevnih obaveza, onda vas često sustiže umor. Ipak, ne mislimo na tu vrstu umora, već na onu ogromnu potrebu za snom dok radite, jedete, sedite sa prijateljima. Progesteron vas može učiniti znatno pospanijim.

Pročitajte još: Bila je supermodel, danas ima 53. i dalje je najlepša Dankinja na svetu! (FOTO)

5. Mučnina

Iako se one prave mučnine javljaju tek oko šeste nedelje trudnoće, nekada se mogu javiti i već posle tri nedelje. Kako su umor i mučnina povezani, iskoristite priliku da više spavate, ležite i odmarate se. Ukoliko pijete prenatalne vitamine, postoji mogućnost da postanete malo gadljiviji, pa je najbolje da ih uzimete uveče i sa hranom. Vitamini sa dodatkom vitamina B6 mogu smanjiti mučninu.

6. Povećana bazalna temperatura

Ako merite temperaturu kako biste odredili ciklus i primetite njen porast  u momentima kada ne očekujete menstruaciju, vrlo je moguće da ste u drugom stanju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas