Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Ovi začinski čajevi su idealni za varenje i dobro raspoloženje

Kombinovani začinski čajevi pravi su eliksir za lepo raspoloženje, ali i za dobru cirkulaciju i varenje

1615486230_cup-829527_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Za ove namene je najbolje da pomešate iste količine anisa, komorača i kima, po mogućstvu malo izdrobljenog. Potom uzmite punu kašičicu te mešavine, sipajte u šolju, prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoji osam minuta. 

Pročitajet još: SPASONOSNO ulje za ŽENE: Što pre ga napravite, jako je dobro za sve vrste ženskih oboljenja

 

Foto.pixabay

Sadržaj zatim procedite, po želji zasladite sa malo meda i pijte između obroka. Ako imate probleme sa varenjem, nadimanjem i drugim stomačnim tegobama, pripremite čaj od komorača. Kašičicu semena komorača prelijte sa 250 ml vrele vode i ostavite da odstoji od osam do 10 minuta. Čaj potom procedite i pijte dok je mlak, bez zaslađivača.

Biljni čajevi su bogat izvor flavonoida i polifenola i slobodno možete da ih ispijate tokom čitavog dana. Ukoliko popijete tri-četiri šoljice dnevno, smanjićete rizik od srčanog udara, jer flavonoidi pomažu održavanju zidova kapilara, tvrde stručnjaci za fitoterapiju. 

Osim toga, blagotvorni sastojci čaja štite od infekcija i karijesa, jer čiste bakterije koje se nakupljaju u naslagama oko zuba. Redovno konzumiranje čaja takođe podstiče detoksikaciju organizma i jača kosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas