Oglas
· · Komentari: 0
KORISNO

Ovih 10 namirnica čiste organizam od nikotina

Nikotin je itekako štetan za naš organizam.

1611130715_Depositphotos_49728275_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih namirnica.

1. Spanać

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u špinatu.

Pročitajte još: Evo zbog čega treba da jedete BADEM

2. Brokoli, karfiol i kupus

Ovo povrće izuzetno je zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u probavnom traktu, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove nutritivne vrednosti.

3. Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost i organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete napraviti sami, kao i zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tela.

Pročitajte još: KNEDLA U GRLU ume da nas uplaši: Šta se krije iza ovog osećaja?

4. Šargarepa

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li se rešiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu sa jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

Pročitajte još: Mnogima su jutra nezamisliva bez KAFE, ali kako je piti na ZDRAV NAČIN?

5. Kivi, limun i narandža

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade.

Pročitajte još: Ovo voće je idealno da se jede pre doručka

Sok od narandže hidrira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve naranže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas