· · Komentari: 0
Mlaznjaci

Ovim automobilima fale samo krila da bi POLETELI! (VIDEO)

Pogledajte kojih pet super-sportskih kola su najbrži na planeti u ovom trenutku i jure mnogo više od 400 km na čas!

bugati-siron-super-sport-300-plus-naslovna.jpg
Foto:"Bugati"

Postoje vozila na točkovima koja su i brža od automobila sa naše liste koja sledi! Ali, tu se radi o specijalnim verzijama, unikatnim, pravljenim da na stazi u Slanoj pustinji u SAD obaraju brzinske rekorde.

Na našoj listi su super-automobili koji se prave serijski (doduše to nisu velike serije) takozvani "produkcijski modeli", koji mogu da se voze u svakodnevnom životu, naravno ako imate sreće, da uz "džak para" dospete na listu kupaca.

Foto:"Bugati"

Trenutni brzinski rekorder, automobil koji je dostigao 489,24 km na čas je "bugati širon super sport 300+".Oznaka 300+ znači da je izazov bila barjera od 300 milja na čas, odnosno 482,80 km na čas! Ovaj "bugati" je uz ergelu od 1.578 KS ovaj rekord postavio 2. avgusta 2019. Napravljeno je 30 komada da bi rekord bio priznat i od strane "Ginisa".Cena - 3,8 miliona dolara!

Pročitajte još:Provozajte se sa nama u novom "bugati šironu pur sportu"(VIDEO)

Na drugom mestu je "kenigseg agera RS" koja je 2017. oborila rekord postigavši brzinu od 447,23."Agera" ima 1.318 "konja" i košta 2,5 miliona dolara. Imaće je maksimalno 25 ljudi!


Na trećem mestu je "henesi venom GT" vozilo koje uz pomoć 1.244 "konja" ima sposobnost da ide 434,52 km na čas. Napravljeno je svega 13 komada, svaki sa početnom cenom od 1,2 miliona dolara.
Na ovoj ekskluzivnoj listi je još jedan "bugati". Reč je o modelu "vejron super sport" koji je dostigao brzinu od 430,98 km/č. Pod haubom je 1.184.

Pročitajte još:Pogledajte kako novu "Tojotu" testira maestralni Fernando Alonso (VIDEO)

Cena jednog primerka je 2,7 miliona dolara a ukupno je napravljeno 30.
Iako su neki modeli "konigsega" i "bugatija" bili nešto brži, kako je reč samo o modifikacijama, peto mesto na našoj listi pripada "SSC ultimat aeru" automobilu koji je postigao brzinu od 411,99 kilometara na čas i koji košta "samo" 600.000 dolara.

Foto:"Keningseg"

Nema podataka koliko je automobila napravljeno, ali sasvim sigurno ne više od 30-tak.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.