Oglas
· · Komentari: 0
MULTIPRAKTIK

OVO DO SADA NISTE ZNALI: 16 NEVEROVATNH upotreba tečnosti za ispiranje usta

Tečnost za isprianje usta je veoma moćno sredstvo, a ove primene će vas uveriti u to.

1598446058_Depositphotos_38712873_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Da li ste znali da se tečnost za ispiranje usta može koristiti i u druge svrhe? To je moćan antiseptik i ubica gljivica, te vam zbog toga može dobro doći u domaćinstvu.

Pročitajte još: Oplemenite životni prostor i dajte mu NOVU SVEŽINU

Evo šta sve može voda za ispiranje usta:

Foto: Depozit

1. Ubija neprijatne mirise

- Nakon seckanja ili čišćenja belog luka jednostavno istrljajte ruke sa tečnošću za ispiranje usta i mirisi će nestati.

- Nakon kupanja, stopala istrljajte sa krpom umočenom u tečnost za ispiranje usta. Tako će vam stopala ostati mirisna i nakon celog dana provedenog u obući.

- I kanta za smeće može da bude mirisna, ako na njeno dno stavite papirni ubrus natopljen tečnošću za ispiranje usta.

2. Leči gljivice na stopalima i noktima

Pomešajte jednake količine tečnosti za ispiranje usta i jabukovog sirćeta. Natopite malo vate u ovu smesu, pa dva do tri puta dnevno premažite stopala i nokte sa ovom smesom. Ako budete uporni, nakon par nedelja gljivice će potpuno nestati.

Pročitajte još: Pratite ove stvari pri uređenju EKSTERIJERA: Boja VRATA je važna, a lepa BAŠTA daje energiju

Foto: Depozit

3. Sprečava perut

Tečnost za ispiranje usta ima antigljivična svojstva zbog toga je odlična u borbi protiv peruti. Pre kupanja, izmešajte jednake količine vode i tečnosti za ispiranje usta. Prvo operite kosu sa šamponom, zatim primenite pomenutu mešavinu na koren kose, ostavite da deluje par minuta, a onda isperite. Perut će brzo nestati potpuno.

4. Smiruje ujede komaraca

Čim primetite ujed komarca odmah ga premažite sa tečnošću za ispiranje usta. Videćete kako će se ujed smiriti, a onda i potpuno nestati.

5. Tečnost za uklanjanje šminke

Ako vam je nestalo sredstva za uklanjanje šminke, možete da koristite i vodu za ispiranje usta. Ovaj tretman će ukloniti nečistoće sa lica, ali će i smiriti postojeće akne.

6. Sprečava infekciju kože

Ako ste se tetovirali ili imate novi pirsing na telu, premažite bolno mesto sa tečnošću za ispiranje usta i infekcija će se uskoro smiriti.

Pročitajte još: Prizovite sreću u svoj dom! Pet pravila za PET PROSTORIJA po FENG ŠUIJU!

Foto: Depozit

7. Smiruje modrice

Kako bi modrice potpuno nestale ili se barem ublažile, natopite vatu sa tečnošću za ispiranje usta i primenite je na modrice. Nakon nekog vremena one će nestati.

8. Kao dezodorans

Ako vam je nestalo dezodoransa, umesto njega pazuh prebrišite sa vodom za ispiranje usta. Efekat je isti!

9. Uklanja vaške

Kosu natopite u tečnost za isiranje usta. Umotajte kosu u plastičnu kesu i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga operite kosu i dobro je očešljajte. Vaške će ubrzo nestati.

10. Kupka za noge

Kupka za umorna stopala podrazumeva lavor tople vode sa dodatkom 3 čepa tečnosti za ispiranje usta. Nakon pranja stopala u ovoj vodi, uvidećete znatno olakšanje.

Pročitajte još: POLIVAJTE stolice gaziranim SOKOM, mažite ih MAJONEZOM i biće PRELEPE

Foto: Depozit

11. Očistite staklenu flašu bez ribanja

U staklenu flašu koju želite da operete, sipajte malo tečnosti za ispiranje usta i malo vode. Promućkajte i ostavite da deluje. Posle samo isperite flašu.

12. Operite četkicu za zube

Preko noći potopite četkicu za zube u vodu za ispiranje usta. Ujutru četkicu operite sa vrelom vodom.

13. Očistite prozore

Ako vam je ponestalo tečnosti za pranje prozora, tečnost za ispiranje usta očistiće ih čak i bolje.

14. Očistite kupatilo

Foto: Depozit

Pomešajte 1 čep vode sa pola čepa tečnosti za ispiranje usta i sa tom tečnošću premažite pločice u kupatilu. Sijaće se kao nove. Sa istom tečnošću možete da operete i wc šolju kao i lavabo.

Pročitajte još: KORISTAN POPIS: 30 stvari u domu koju zaboravljamo očistiti, a trebali bismo

15. Oterajte komarce

Napravite osveživač vazduha koji će terati komarce iz vaše kuće. U raspršivač za vodu sipajte malo vode za ispiranje usta i istu količinu obične vode. S vremena na vreme isprskajte vazduh u kući sa ovom mešavinom.

16. Osvežite cveće

Ako volite rezano cveće, u vazu sipajte pola litre vode i 3 kapi tečnosti za ispiranje usta. Buketi će trajati znatno duže.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas