Oglas
· · Komentari: 0
visoke potpetice

Ovo je IDEALNA VISINA ŠTIKLI: Udobne i prijatne

Štikle su oduvek bile ženski aksesoar broj jedan. One nam pomažu da izgledamo više, vitkije i morate priznati, daju nam i višak samopouzdanja.

1600258511_Depositphotos_86119206_s-2019.jpg
Oglas

Međutim, problem u njima je visina. Što je veća štikla, to je veći napor za hodanje, držanje tela i kičmu, a naročito je ovo opasno za žene koje moraju po ceo dan da ih nose (ili za one koje jednostavno vole da nose štikle). Kada nosimo obuću sa visokom štiklom, težina tela se prebacuje na prednji deo stopala, pa se zbog toga naginjeno unapred. Zbog nepravilnog položaja tela, pravi se veliki pritisak na kolena i leđa, a poted toga se stvaraju i neprijatni bolovi u donjem delu leđa.

U redu je da izdržite par dana u njima - “nuspojave” neće biti fatalne, ali ako ih nosite svaki, duži period, možete ima velikih problema koji se neće moći otkloniti. Mnoge misle da platforma ublažava pritisak i sprečava krivljenje kičme, ali greše. Svi ishodi su isti, bez obzira na to kolika je platforma, a obuća je i dalje neudobna - sa njima ili bez.

Pročitajte još: Pre 17 godina jedna TEGLA AJVARA u kesi je stigla i do Beograda i mama VERICI potpuno promenila život

Model obuće je isto vrlo bitan. Dublji modeli bolje drže zglob, nego plići modeli, sandale ili papuče. Takođe su salonke dobar izbor obuće na štiklu, ako im je visina štikli manja. Obavezno pre svake kupovine, probajte cipele i prošetajte se kroz prodavnicu. Ako su stabilne i udobne - uzimajte ih, u suprotnom - odustanite i pronađite druge. Što se tiče visine štikli, sve sandale ili cipele koje imaju štiklu visine do 7 i po centimetara su udobne i odlične za hodanje. Sve preko toga će vam izazivati probleme.

Pročitajte još: Uz ovih 5 JEDNOSTAVNIH SAVETA izgledaćete sređeno i kada NEMATE VREMENA za spremanje

Kao što ne treba preterivati u visini, tako ne treba birati ni previše ravnu obuću pogotovo ako imate ravna stopala.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas