Oglas
· · Komentari: 0
ISHRANA

Ovo je najbolji detoks organizma nakon praznika

Januar za većinu devojaka svakako predstavlja mesec borbe protiv viška kilograma koje je magija praznika donela.

1609343940_detox.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Novogodišnji praznici predstavljaju najkritičniji period kada je reč o vitkoj liniji ali i zdravlju organizma... Retko ko je u stanju da odoli slasnom mesu, slatkim tortama ili vinu, pa tako sredinom januara dođe osvešćenje vođeno grižom savesti i pokušajima da svoje telo vratite u fazu pre praznične euforije.

Pročitajte još: NIKADA NE STAVLJAJTE MLEKO ZA TELO NA LICE, a evo i zbog čega!

1. Uklonite sve što vam budi želju

Najprostiji način je da nakon praznika iz kuće izbacite sve ostatke hrane i pića ili još bolje pozovete svoje prijatelje na večeru. Sutradan neće postojati ništa što će moći da vas mami, a svakako je mnogo lakše kada nije pred vama.

 

 

Foto: despositos

2. Budite pripremljeni

Odlučite koji tip detoksa želite da radite, bilo da je izbacivanje toksina uz pomoć sirove hrane, voća, sokova, bitno je da napravite plan kog ćete se držati. Uz to, ključna stavka je velika količina vode koju ćete dnevno unositi.

3. Konzumirajte organske namirnice

Potrudite se da obezbedite što veću količinu organske hrane prilikom detoks faze. U slučaju da kupite voće, povrće prskano pesticidima i drugim hemikalijama, potrudite se dobro da ga operete pre pripreme obroka.

4. Radite jutarnji suvi piling tela

Počnite dan suvim pilingom tela, koji možete da radite frotirom, četkom od prirodne dlake ili posebnim rukavicama za piling, kako biste uklonili mrtve ćelije istovremeno podstičući rad limfe. Koža je najveći organ koji treba pročistiti, tako da je veoma bitno održavati je čistom. Ovaj postupak može da vam pređe u naviku kako biste održavali njeno zdravlje i sjaj.

5. Radite jutarnje vežbice

Svako jutro se potrudite da uradite lagane vežbe istezanja i disanja. Na taj način ćete omogućiti organizmu veću količinu kiseonika. Joga je takođe odlično sredstvo za pročišćenje organizma. Uz vežbice možete pustiti i neku chill muziku koja će dodatno pomoći opuštanju.

Pročitajte još: Uradite sami masažu: Smanjuje bore i zateže mišiće lica (VIDEO)

6. Idite na masažu

Masaža će vam pomoći da izbacite svu tenziju i napetost iz organizma, samim tim poboljšati detoksikacioni plan.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas