Oglas
· · Komentari: 0
PRIJATNO

Ovo je NAJZDRAVIJI DORUČAK NA SVETU i treba da ga jedete svakodnevno

Ova namirnica je najzdravija.

1606584270_Depositphotos_58274213_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Jaja su najzdravija namirnica koju možete ujutru pripremiti svojoj deci. Kajgana ili jaja na oko utoliće glad, pa su deca sita, gotovo do ručka. Osim toga, puna su proteina, zbog kojih neće u potragu za dodatnim kalorijama, već oko ručka.

Istraživanja koja su obuhvatila prehrambene navike 48 mališana ne starijih od 10 godina, pokazala su kako deca koja ujutru jedu jaja, za ručak unesu 70 kalorija manje od onih koji, na primer, doručkuju ovsenu kašu.

Nutricioniste koji su sprovodili istraživanje nije iznenadilo to što su se baš jaja pokazala najboljim odabirom za doručak deteta.

Pročitajte još: Kako se pravilno konzumira BELI LUK? Iskoristite sva njegova svojstva

Ono što nisu mogli da objasne bilo je da se deca nisu osećala sitijima, jer su jela jaja, a ne, na primer mleko ili griz. Da jesu, to bi objasnilo zašto su jeli manje za ručak.

- Očekivali smo kako će jesti manje za ručak jer se osećaju izrazito sitima, budući da su pojeli doručak bogat proteinima. Međutim, to nije bio slučaj - rekla je nutricionistica Tanja Kral.

Pročitajte još: Odličan izvor vitamina D i selena: Zašto još treba da jedemo PEČURKE

Ovo istraživanje usmereno je na pronalaženje onih namirnica koje deci umanjuju osećaj gladi, istovremeno pomažući im da smanje unos kalorija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas