Oglas
· · Komentari: 0
VOĆE

OVO morate da znate: Nova pravila konzumiranja voća

Da li jedete kiselo i slatko voće u kombinaciji ili ipak pravite selekciju po ukusima? Ovako preporučuju straučnjaci.

1596195996_Depositphotos_53357755_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ne mešajte kisela sa slatkim voćem

Ne treba da sve vrste voća jedete zajedno. Kiselkasta voća poput grejpfruta i drugih citrusa, ananas, nar, kisele jabuke, šljive i jagode ne treba da mešate sa slatkim voćem, kao što su banane, grožđe i smokve. Ali polukiselo voće, kao što su slatke jabuke, višnje, trešnje, kajsije, mango, nektarine, borovnice, kruške i papaja, možete da mešate i sa slatkim i sa kiselim voćem.

Pročitajte još: Evo kako ćete prepoznati SLATKU LUBENICU: Okrenite je naopako i kucnite - samo je OVAJ ZVUK dobar

Ublažite kiselost

Neka kiselkasta voća, kao što je grejp, može da bude težak za vaš stomak, pa nutricionisti preporučuju da ih pomešate sa poluslatkim voćem kao što su npr. borovnice.

Foto: Depozit

Izbegavajte klasičnu voćnu salatu

Miks jabuke, ananasa, bananne, lubenice i jagoda obično usporava vaš metabolizam. Umesto toga, pomešajte borovnice i maline.

Pročitajte još: Evo kako su POPARA, CICVARA i PROJA othranile SRBE u srednjem veku! (RECEPTI)

Voće bogato vlaknima pre treninga

Dinje su super za hidrataciju, ali prebrzo se vare, dok će šećer iz slatkih voća da vam ponudi samo kratkoročnu energiju. Izaberite poluslatka voća, poput jabuke ili nektarine sa više gustine i vlakana, kako biste ostali izdržljivi u toku treninga.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas