· · Komentara: 2
SAVETI

Ovo nikako ne smete da radite: Neverovatne greške koje se prave prilikom kuvanja testenina

Kuvanje testenina jedno je od najlakših stvari, ali većina ljudi pravi ozbiljne greške

1622551805_testenina.jpg
Foto: depositphotos

Kako biste dobili savršeno kuvane špagete ili testenine, potrebno je da se pridržavate nekoliko pravila, a rezultati će vas prosto oduševiti:

Pročitajte još: NOVINE I LIMUN za BRISANJE PROZORA? Postupak brisanja koji ne ostavlja tragove i mrlje

Šerpa za kuvanje nije dovoljno veliki

Manji lonac za kuvanje znači da ćete koristiti manje vode koja će brže prokuvati, a samim tim će i jelo biti brže pripremljeno. Ipak,testenini treba puno vode i prostora kako bi se ravnomjerno skuvala, pa ćete tako ukoliko je stavite u manju šerpu, dobiti polu kuvanu, lepljivu testeninu.

Obavezno posolite vodu u kojoj se kuva testenina

Dodavanje soli u vodu za kuvanje omogućava da testenina upije malo soli što će poboljšati njen ukus.

Nikako ne dodajete ulje u vodu za kuvanje

Dodavanje ulja u vodu za kuvanje sprečiće da se testenina između sebe zalepi, ali ono što kuvari savetuju je, ipak da se ulje ne dodaje, jer testenina mora biti barem malo lepljiva kako bi mogala voda da se zadrži na njoj, u suprotnom vaše jelo s testeninom neće biti naročito ukusno.

Držite se instrukcija sa pakovanja

vreme kuvanja koje piše na pakovanju testenine je broj koji bi trebali otprilike pratiti, ali nemojte ga se slepo držati. Ukoliko želite mekaniju testeninu, potrebno je da je kuvate koji minut duže, odnosno ako želite malo tvrđu testeninu, onda je potrebno je izvaditi koji minut ranije.

Pročitajte još: Namirnice koje nikako ne treba podgrevati: Ovo povrće na prvom mestu

Ispirete testeninu nakon kuvanja

Kada sveže skuvanu testeninu stavite pod mlaz vode, lepljivi skrob koji se ispustio tokom kuvanja, jednostavno će se isprati i testenina vam se neće lepiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.