Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Ovo sigurno niste znali o vašim omiljenim junacima iz crtanih filmova (VIDEO)

Crtani junaci često su zasnovani na nekim istinitim likovima ili događajima, a da mi to uopšte nismo mogli da pretpostavimo

1608565372_maza-i-lunja.jpg
Foto: YouTube printscreen /Movieclips Classic Trailers
Oglas

Crtani filmovi zovu vas u svoj svet u kom vlada ljubav, sreća, radost, iskrenost. Ponekad iza naših omiljenih junaka stoji i nešto više.

Pročitajte još: Tajna stara čak 3.000 godina: Ko su bili Romeo i Julija iz biblijskog grada?

Pokahontas: Ona je jedna od omiljenih junakinja crtaća i potpuno se razlikuje od drugih, donekle klasičnih Diznijevih princeza. Iako svi znaju da je Pokahontas inspirisana stvarnim likom, istorijski dokazi kažu da je njeno pravo ime bilo Matoaka, a da je Pokahontas samo nadimak koji znači “nevaljala” ili “razmaženo dete”. Iako to u crtaću nije primetno, Pokahontas je u stvarnosti zapravo imala 26 braće i sestara.

Lepotica i Zver: Iako je za nastanak princeze Bel bilo lako osmisliti lik, animator Glen Kin želeo je da lik Zveri bude više stvaran, pa je on zapravo nastao od karakteristika gorile, bivola, a od lava je pozajmio izgled grive. Ono što je još zanimljivo kod ovog Diznijevog klasika je i to da je Bel najstarija Diznijeva princeza. Dok su ostale princeze tinejdžerke, Bel ima preko 20 godina.

Maza i Lunja: Otkad se pre više od 60 godina pojavio na televizijskim ekranima, crtać Maza i Lunja postao je jedan od omiljenih animiranih ostvarenja Diznijevog sveta, ali i jedna od najvećih romansi u istoriji televizije. Ideja da se snimi ovaj film nastala je 1937. kod animatora Džoa Granta koji je prema svome psu osmislio lik Maze. Pošto se Voltu Dizniju nije toliko dopala priča koju je Grant osmislio uz crtež, gde se pas prilagođava životu u domu u koji je upravo stigla mala beba, snimanje filma je odloženo do daljnjeg. Film je snimljen tek 1955, gotovo 20 godina nakon što je nastao prvi crtež Maze.

Zvonar Bogorodičine crkve: Ovaj crtani film, iako to što jeste, vrlo mračnu temu krije. Snimljen je po knjizi Viktora Igoa, a kreatori su morali da prave razne izuzetke da bi tragičan život Kvazimoda bio primamljiviji deci. Iako se radnja događa u crkvi, kreatori Zvonara Bogoričine crkve morali su da umanje religijski značaj.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas