Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Ovo su dva NAJGORA načina odmrzavanja piletine, a tu su i NAJBOLJI!

Sačuvajte ukus mesa.

1607511730_Depositphotos_174996954_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Neke često korišćene metoda odmrzavanja piletine mesu mogu pokvariti ukus, ali i pospešiti razvoj bakterija u njemu. Saznajte koji su najbolji, a koji najgori načini odmrzavanja piletine.

3 najbolja načina odmrzavanja piletine

1. U frižideru

Ovo je najbolji način odmrzavanja pileta jer je najjednostavniji, a uz to je i sigurniji od ostalih tehnika odmrzavanja jer meso nije izloženo toplini koja inače pospešuje razvoj bakterija. Ako odmrzavate pile u frižideru takođe ćete sačuvati ukus mesa koji uz neke druge metode odmrzavanja može da ih oslabi. Jedina "mana" ovog načina odmrzavanja je ta da morate da planirate unapred.

Pročitajte još: STRUČNJACI PREKLINJU – NE RADITE OVO S PILETINOM! Užasna greška zbog koje reskirate zdravlje

Za pola kilograma piletine trebaće oko 5 sati da se odmrzne u frižideru, a biće dobra da se jede za dva, tri dana. Ujutru pre odlaska na posao premestite pile iz zamrzivača u hladnjak i kad se vratite kući biće spremno za pečenje. 

2. U hladnoj vodi

Ukoliko ste zaboravili da premestite pile iz zamrzivača u frižider, poslužite se ovom metodom. Kako bi meso ostalo sigurno za konzumaciju, morate ga zavezati u čvrsto stegnutu plastičnu kesu i menjati vodu svakih 30 minuta (odmrzavanje traje 20 do 3 sata). Na taj način voda će uvek biti hladna i zamrznuto pile neće biti izloženo opasnim toplijim temperaturama.

Pročitajte još: Ovo su VRSTE MESA koje treba uvrstiti u svoju ishranu, ali tu su i dve koje MORATE IZBEGAVATI

3. Peći ga smrznutog

Treća najbolja metoda je uopšte ne odmrzavati pile, ali ako ga pripremate zamrznutog to će trajati 50 posto vremena duže nego kada je odmrznuto. Ali to ne mora nužno biti loša stvar, naročito ako pravite jelo čija priprema ionako traje duže (na primer, kod gulaša i supa). 

Ovu metodu jedino nije preporučljivo koristiti kod prženja jer se zbog viška vlage na mesu neće stvoriti hrskava korica.
Foto: Depozit

2 najgora načina odmrzavanja piletine

1. U mikrotalasnoj

Odmrzavanje piletine u mikrotalasnoj nije sigurno, jer je meso izloženo visokim temperaturama koje pogoduju razvoju bakterija. Takođe, uništava ukus i teksturu mesa jer se meso ne odmrzava ravnomerno. Dok se deblji i veći komadi još odmrzavaju, tanji i manji već se počnu kuvati i postanu gumenasti. 

Pročitajte još: Evo kako možete napraviti čak 17 ručkova i 6 užina – od samo jednog pileta: TRIK ŠTEDLJIVE MAME! (FOTO)

2. Na kuhinjskom pultu 

Ova metoda odmrzavanja piletine koristi se u mnogim domačinstvima, ali apsolutno bi trebalo da se izbegava. Kada meso predugo stoji na sobnoj temperaturi velika je verovatnoća da će ući u "opasnu temperaturnu zonu" u kojoj je stvaranje bakterija neizbežno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas