· · Komentari: 0
TREND

Ovo su najčešće muške modne greške

Najvažnije je da odevna kombinacija izgleda uravnoteženo, a ono na šta bi trebalo da obratite pažnju je da vam odelo nije preveliko

1616353247_Depositphotos_141260106_s-2019.jpg
Foto: depositphotos

Dok žene uglavnom pažljivo biraju šta će, kako i kada da obuku, muškarci su, kada je o odeći reč, mnogo opušteniji. Ipak, neka pravila bi trebalo poštovati, a neke nepotrebne greške izbeći.

Pročitajte još: Svaki muškarac mora da ima jednu stvar u ormanu, a traje dugo

Najveća i najčešća muška modna greška je, tvrde stilisti, nošenje prevelike odeće. Odeća bi trebalo da prati liniju tela, a ne da bude preuska ili preširoka. Da biste bili sigurni kako vam odeća pristaje, povedite nekoga u kupovinu. Prodavcima ne bi trebalo da verujete, jer je njima u interesu da kupite što više, a ne da dobro izgledate. Važno je i da odevna kombinacija izgleda uravnoteženo.

Foto: despositos

Na primer, velike, grube košulje ne bi trebalo da se nose sa pantalonama od odela, nego sa pantalonama od podjednako grubog materijala, na primer sa farmerkama. Koje boje vam dobro stoje možete da otkrijete isprobavanjem različitih majica - videćete da vam u nekima lice izgleda svežije. Pri izboru farmerki, tamnije nijanse sigurniji su izbor, jer mogu da se kombinuju s formalnijom odećom poput sakoa. Ako niste sigurni koja je prikladna odeća za neku situaciju, uvek je dobro da se obučete malo elegantnije od očekivanog, nego da izgledate suviše ležerno. Samo pazite da ne izgledate bolje od šefa.

- Ako imate samo jedno odelo, najbolje je da bude klasičnog kroja i tamne boje jer tada deluje ozbiljnije, ali je i svestrano. Većina muškaraca odlično izgleda u tamnosivom odelu, ali je dobra i mornarskoplava ili crna ako ste tamnokosi.

 Detalji poput šešira, šala ili kravate vezane na poseban način prvi budu primećeni, pa obratite pažnju na njih.

- Odeća u skladu s modnim trendovima dobro će izgledati samo sezonu, dve. Možda ni toliko jer ono što dobro izgleda u modnim časopisima često izgleda loše u praksi. Isplati se uložiti u odeću klasičnih krojeva i uzoraka koji će uvek biti u modi, naročito ako je reč o skupljim komadima.

- Svaki muškarac trebalo bi da ima dobar par cipela koje idu uz svečanu odeću. Crne cipele mogu da se nose gotovo uz sve.

- Upadljiv nakit poput kožne narukvice najbolje izgleda u kombinaciji s jednostavnijom odećom.

Pročitajte još: Budite PRAKTIČNE: Ovo su kombinacije koje možete da kupite sada i nosite godinama! (FOTO)

- U majicama s velikim printovima izgledaćete poput hodajuće reklame, a klompe i „kroksice" nikome ne stoje dobro.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.