Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Koliko često PERETE JASTUK: Važno je zbog zdravlja

Pravilo je da jastuke operete svakih pola godine, najbolje u mašini za pranje veša na niskoj temperaturi, a sušite ih lagano sa povremenim okretanjem

1601545181_Depositphotos_81249472_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Budite iskreni i recite kad ste poslednji put oprali jastuke na kojima spavate? Pre mesec dana? Prošle godine? Nikad?

Ako je prošlo više od šest meseci, krajnje je vreme da to uradite kako vas grinje i prljavština noću ne bi „napadali“.

Jastuci punjeni perjem ili vlaknima

Dobra vest je to što ove jastuke možete prati u mašini za pranje veša. Da biste postigli što bolje rezultate, operite dva jastuka istovremeno (da bi se u bubnju postigla ravnoteža).

Pročitajte još: Da li su SVILENE JASTUČNICE stvarno TAKO DOBRE

Ako na jastuku postoji uputstvo za održavanje, pročitajte ga, zato i služi, i pridržavajte se napisanog. Ako ga nema ili ste ga odsekli, jastuke perite u mlakoj vodu i programu za osetljive tkanine sa obaveznim ispiranjem hladnom vodom. Potom ih možete staviti u mašinu za sušenje veša na nisku temperaturu, povremeno ih izvaditi, popraviti im oblik i okrenuti ih na drugu stranu, a ukoliko nemate mašinu, sušite ih na sobnoj temperaturi uz povremeno protresanje.

Čitajte uputstvo za održavanje!

Pročitajte još: "Unesite" JESEN u uređenje SPAVAĆIH SOBA

Jastuci punjeni penom

Nažalost, njih ne možete staviti u mašinu, ali možete prati njihovu jastučnicu. Kako biste se rešili prašine iz ovakvog jastuka, usisivačem ga dobro usisajte sa obe strane. Jastuk možete staviti i u mašinu za sušenje veša, ali na hladan vazduh na 20 minuta. Ako se na njemu pojave fleke, taj deo očistite razblaženim deterdžentom i isperite vlažnom krpom. Jastuk ostavite da se osuši na vazduhu pre nego što navučete čistu jastučnicu.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas