· · Komentari: 0
SLATKO

Ovom pitom ćete SVEKRVU ostaviti BEZ REČI, a TAJNA je u dekoraciji (FOTO)

Koliko puta ste čuli da se hrana ne jede samo stomakom neko i očima?

1595311659_pita4.jpg
Foto: A. M.

Ova efektna pita se pravi lako, za najviše sat vremena. Peče se 20 minuta, ali se najviše energije troši na ukrašavnje.

Pročitajte još: Nisu samo Japanci majstori: SUŠI može da se napravi i u SRPSKOJ kuhinji (FOTO)

Ukrašavanje je najvažnije

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 100 grama šećera
  • 125 grama butera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 grama brašna
  • maline
  • borovnice
  • kupine
  • kajsije
  • banane, kivi

Priprema:

Prvo se dobro izmešaju šećer i buter, pa kada prestane da se "čuju" zrna šećera po dnu posude može da se doda jaje. Ubacuje se brašno, koje je prethodno pomešano sa prstohvatom soli i pola praška za pecivo. Kratko se umesi testo u kojem se sve lepo sjedini, pa se podeli na dva dela, stavi u kesu i ubaci u frižider. Testo mora da stoji u frižideru najmanje pola sata da bi se steklo i lakše razvilo u koru.

Testo mora da odstoji u frižideru da bi se lakše razvilo i prebacilo u pleh.

Margarinom ili buterom se namaže plitak pleh. Bilo bi najbolje kada bi nabavili pleh kojem se odvaja dno, jer će se pita tako lakše izvaditi. Uključi se rerna na najjače.

Pospite šećerom

Testo se izvadi iz frižidera na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razvije u svim pravcima na debljinu od santimetar, najviše dva. Onda se oklagijom prebaci na pleh i nožem se ukloni višak testa. Ubaci se u rernu i smanji na 180 stepeni. Ukoliko je pleh manji, oko 30 santimetara, trebalo bi da bude dovoljno testa za dve pite.

Čim ivica porumeni kora je gotova.

Dok se testo peče (najviše 20 minuta) napravi se puding od vanile i sipa u pitu. Možete da napravite i krem od jaja, mleka, šećera, sveže vanile i brašna, ali ovako je neuporedivo brže.

Pročitajte još: Dosta vam je SALATA? Evo pravog letnjeg osveženja iz ŠERPE koje se kuva 20 MINUTA (FOTO)

Dok se još vanila nije stegla ređa se voće. Birajte voće različitih boja, jer je ovaj kolač mora da bude "lep za oko". Odozgo pospite prah šećer ili napravite šag od sveže pavlake.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.