Oglas
· · Komentari: 0
ISHRANA

Ovu hranu bi trebalo da izbegavate kada ste bolesni

Kako postoji hrana koju lekari preporučuju da jedemo kada smo bolesni, isto tako postoje namirnice koje bi trebalo da izbegavamo

1605799971_salmon-518032_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Postoji hrana koju bi trebalo da ne konzumiramo kada smo bolesni jer ona samo može da pojača simptome bolesti koju imamo.

Pročitajte još: Rešite se KARIJESA zauvek! Napravite sami domaći napitak koji će vas SPASITI

Slatkiši

Bela krvna zrnca se teže bore sa bakterijama ukoliko unosite previše rafinisanog šećera, kog su slatkiši prepuni. Slatkiši na taj način slabe imuni sistem, a ukoliko imate stomačne probleme – ove poslastice će samo podstaći dehidraciju organizma.

 

Sok od narandže

Foto: pixabay

Iako je ovaj napitak zdrav, ipak se ne preporučuje kada ste bolesni – pogotovo ako vas boli grlo ili imate osećaj da je suvo. Citrisne kiseline u soku od narandže samo će još više povređivati vaše ionako bolno grlo.

Gazirani napici

S obzirom na to da su ovi napici puni šećera – zaslužni su za dehidraciju organizma, a sigurno je da vam neće utoliti žeđ, a ako vam je potrebna alternativa za vodu – trebalo bi da probate pića sa niskim procento šećera i koja imaju elektrolite – kao što su sportske slatke vode.

Kafa

Među napicima koje bi trebalo izbegavati tokom bolesti nalazi se i kafa, pogotovo kada imate stomačne probleme bilo kog tipa. Kofein je sam po sebi dijuretik, pa ćete od nje imati potrebu da još više mokrite, što može izazvati dehidraciju organizma.

Mleko

Mleko bi trebalo da izbegavate kada ste bolesni – pogotovo ako ste “zapušeni”, jer ovaj napitak samo pospešuje proizvodnju sluzi.

Pročitajte još: Spisak namirnica koje su MELEM za zdravlje pluća i disajnih puteveva

Pržena hrana

Poznato je da je pržena hrana bogata ugljenim hidratima i potrebno je više vremena da prođe kroz digestivni sistem – što može podstaći mučninu i kiselinu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas