· · Komentari: 0
ishrana

Ovu hranu treba da jedemo PRE TRENING: Evo zbog čega UGLJENE HIDRATE ne treba da izbacujemo

Samo uz pravilnu ishranu možete dovesti liniju do savršenstva.

1620905654_Depositphotos_166002142_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Nutricionista Barbara Levin smatra da ishrana može biti najbolji saveznik i biti najbolja strategija kako biste postali bolji atleta. Ona je jedna od najpoznatijih nutricionista na svetu, radi sa profesionalnim sportistima i NBA igračima.

Ističe da unošenje određenih namirnica pre vežbanja obezbeđuje poterbnu energiju telu, a nakon vežbanja preporučuje određene obroke kako bi se telo opustilo. Kilogrami su nam svima važni, pa je pravilna ishrana, koja uključuje ugljene hidrate, veoma važna. NJih nikako ne smemo zaboraviti, jer bilo koja dijeta koja ih izostavlja, nakon prestanka upotrebe izaziva jo-jo efekat.

Pročitajte još: Pola sata dnevno za 6 prolećnih vežbi i eto SAVRŠENOG tela do leta

Umerena konzumacija raznovrsne ishrane dovodi do željenih efekata.

Pre treninga preporučuje unos ugljenih hidrata, jer oni predstavljaju gorivo za telo i brzo se razlažu, pa se ti šećeri koriste kao energija. Nikako ne biste trebali pre treninga da unosite proteine, jer će se tokom treninga razložiti i usporiti varenje.

Ugljene hidrate bi bilo najbolje da uzimate u manjim porcijama, dva do tri sata pre treninga kao neku vrstu užine.

Ovsena kaša, crna čokolada, banane, kikiriki, bademi, lešnici su idealan izbor za užinu. Posebno je važno da izbegavate masnu hranu, jer masti usporavaju varenje i izazivaju grčeve.

Posle treninga bi bilo dobro da jedete proteine u kombinaciji sa ugljenim hidratima, gde je odnos 4:1. Dakle, proteini treba da obiluju, pa bi šejk, čokoladno mleko sa niskim sadržajem masti ili smuti bili dobar izbor. Nakon treninga nekih pola sata nemojte ništa da unosite u organizam, a zatim počastite svoje telo jednim obrokom.

Pročitajte još: Nutricionista Jasmina Ristivojević preporučuje prolećni detoks: Bez gladovanja do vitke linije

Posebno je važno da unosite što više vode i pre i nakon treninga. Nutricionisti smatraju da pravilan unos ugljenih hidrata - pice, pljeskavice i slatkiši moraju biti dozirani. Nikako ih nemojte skroz izbacivati, jer su potrebni organizmu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.