· · Komentari: 0
ZABORAVLJENI RECEPTI IZ PRIRODE

Ovu ukrasnu biljku ste sigurno videli u parkovima, ali niste znali da leči - jetru!

Uzgaja se kao ukrasna biljka. Naziv je dobila po obliku i strukturi lista koji je čupav i mek na dodir a i oblikom podseća na zečje uši.

stachys-byzantina-213618_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Zboravljeni srpski recepti pokazali su pozitivne rezultate u većini bolesti, ako one nisu zapuštene. Oboljenje jetre, pankreasa, žučne kese i slezine mogu se izlečiti prostim narodnim sredstvima i bez velikih troškova.

Donosimo vam proveren i jednostavan recept za lečenje upaljene jetre. Procedura pripreme lekovitih smesa je izuzetno prosta, pa je ovaj princip lečenja prigodan i za one koji ne vole procese lečenja, ali shvataju njegovu neophodnost.

Pročitajte još: Ruski naučnici došli do neverovatnog otkrića: Uz pomoć PČELA rešite se reumatskog bola zauvek

Zečije uvo protiv upalnih procesa jetre 

Upalni procesi otklanjaju se upotrebom svežeg soka isceđnjene biljke zečije uvo (lat. Bupleurum longifolium L.). Tokom zimskog perioda sok se razblaži u jednakom odnosu sa vodom ili alkoholom. To dozvoljava da se sok sačuva na duže vreme. Napitak se konzumira 30 do 40 kapljica tri puta dnevno, na 30 minuta pre jela. Tretman traje 3 do 4 nedelje.

Pročitajte još: Ako imate problem sa zubima, svakog jutra, 20 minuta mućkajte u ustima ulje i videćete neverovatnu promenu

Može se koristiti i osušena biljka. Preliti tri supene kašike biljke sa 600 mililitara prokuvane vode i ostaviti na slaboj vatri da ispari jedna trećina tečnosti. Konzumirati tri do četiri puta dnevno po 100 mililitara na 15 minuta pre jela.

Biljka zečje uvo ojačava i krve sudove i umanjuje rizik od krvarenja.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.