· · Komentari: 1
ZDRAVLJE

Novo istraživanje o KORONI otkrilo UŽASNO saznanje: Potpuno je nevažno imate li dijabetes

Istraživanja su se radila u jednoj bolnici u Vuhanu u Kini, u kojoj su se nalazili i pacijenti sa visokim nivoom šećera u krvi, a koji su kasnije umrli od korona virusa.

1594642506_person-holding-black-tube-1001897.jpg
Foto: Pixabay

Istraživanja su pokazala vezu između nenormalno visokog šećera u krvi i većeg rizika od smrti od upale pluća, moždanog udara, srčanog udara, traume i operacije.

Pročitajte još: RECEPT JAPANACA: Ovo svi KORISTIMO, a smrt je za KORONU! Obratite pažnju

Naučnici kažu da njihova otkrića pokazuju da je i bez dijabetesa, visok šećer u krvi povezan s većim rizikom umiranja od koronavirusa. Preporučuju se da bolnice uvedu skrining za merenje nivoa glukoze u krvi kada se pacijenti primaju sa simptomima korona virusa.

Foto: Pixabay

Dokrot Star je rekao da će oni sa višim nivoom šećera u krvi, imati i teži oblik bolesti. Kineski tim posmatrao je nivo glukoze u krvi na prijemu od 24. januara 2020. do 10. februara 2020. u dve bolnice u Vuhanu u Kini. Oni su takođe ispitali demografske i kliničke podatke, ishode od 28 dana, bolničke komplikacije i težinu pneumonije kod pacijenata sa ovim stanjem. Studijom je obuhvaćeno ukupno 605 pacijenata sa COVID-19, uključujući 114 koji su umrli u bolnici - sa prosečnom starosti od 59 godina. Trideset četiri posto imalo je jedno ili više osnovnih stanja, ali im nije dijagnostikovan dijabetes.

Pročitajte još: "Ovo je gore od ratne zone, lekari ljude namerno zaraze": Medicinska sestra otkrila ŠOKANTNE detalje iz bolnice (VIDEO)

Skoro jedna trećina pacijenata imala je nivo šećera u krvi toliko visok da bi im, ukoliko su stalno na tom nivou, bio dijagnostikovan dijabetes tipa 2. Rezultati su pokazali da je pacijentima iz grupe sa najvišim nivoom šećera u krvi 2 do 3 puta veća verovatnoća da će umreti od onih sa najnižim.

Podaci su takođe pokazali da muškarci sa višim nivoom šećera u krvi imaju 75 odsto više šanse da umru nego žene sa sličnim nivoima.

Ovi rezultati pokazuju da je naša studija obuhvatila i nedijagnostifikovane dijabetičare i ne-dijabetičare sa hiperglikemijom uzrokovanom akutnim poremećajem glukoze u krvi. Pacijenti sa stanjima koja nisu povezana sa dijabetesom, poput teške sepse i traumatske povrede mozga, imaju tendenciju da imaju nenormalno visok šećer u krvi

Tim nije imao podatke o preduzetim merama za snižavanje nivoa šećera u krvi, kao što su insulin i njegov uticaj. Lekari već testiraju nivo šećera na takvim pacijentima, pa ni to nije novo. Mogući mehanizmi za ovaj povećani mortalitet uključuju promene u načinu na koji se stvaraju krvni ugrušci i funkcija zidova krvnih sudova.

Drugi glavni razlog je prevelika proizvodnja inflamatornih citokina (malih proteina važnih za ćelijsku signalizaciju) koja proizvodi imunološki sistem - takozvana citokinska oluja.

- Nivo glukoze krvi u glavi je od 7,0 mmol / l ili viši, pri prijemu je nezavisni prediktor za smrtnost od 28 dana kod pacijenata sa Covid-19 bez prethodne dijagnoze dijabetesa. Tokom pandemije korone, merenje glukoze u krvi u glavi može olakšati procenu prognoze i rane intervencije hiperglikemije kako bi se poboljšali ukupni ishodi u lečenju virusa - rekli su naučnici.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.