Oglas
· · Komentari: 0
LJUBAV

PAKAO od odmora: Raskid na letovanju je čest i dešava zbog samo jednog PROBLEMA

Mnoge veze se prekinu na odmoru, a razlog je uvek samo jedan.

1623328629_Depositphotos_299967986_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Odmor sa partnerom je prilika da zajedno provedete najlepše trenutke, daleko od svakodnevnih obaveza, rutine i stresa. Ali putovanje sa voljenom osobom može i da vas udalji.

Pročitajte još: Muški klimaks počinje pre 40. godine, a najviše žele jednu stvar

Mnogi se tek na odmoru upoznaju

Neki parovi na odmoru dožive preporod emotivne veze, dok za druge postaje noćna mora.

- Sve zavisi od toga kakva je veza bila do trenutka odlaska na putovanje. Na to kako će se odvijati situacija između njih i u kakvom će se raspoloženju vratiti utiče više faktora. Važno je koliko se par dobro poznaje, koliko dugo je u vezi i u kojoj fazi je njihov odnos, a nekada može biti od značaja i životno doba, odnosno zrelost oba partnera - kaže psiholog Milica Miloradović Stanković.

Ako veza pukne nije kriv odmor!

Svakodnevne obaveze mnogima ne ostavljaju prostor za ozbiljnije bavljenje emotivnim odnosom, pa na odmoru shvate koliko je veza trpela i koliko su se udaljili.

Pročitajte još: TURSKI ŠOT protiv korone i DUGIN LEK zaludeli turiste (FOTO)

- Ako je odnos među parovima disfunkcionalan, a vreme koje svakodnevno provode zajedno im predstavlja teret, na odmoru netrpeljivost može eskalirati, jer su više upućeni jedno na drugo i teže je izbegavati probleme. Ako i dođe do kraja veze, ne može se reći da je odmor uzrok tome, ali može biti povod za prekid onoga što već nije valjalo - ističe psiholog.


Foto: Depozit

Nerealna očekivanja od odmora

Prevelika i nerealna očekivanja od zajedničkog putovanja mogu biti razlog razočaranja i sukoba.

Pročitajte još: Terapeuti tvrde da se BRAKOVI raspadaju jer se partneri ne poznaju!

- Ako želimo da naš odmor bude idealan, da se pretvori u apsolutno uživanje bez problema i frustracija, u startu smo osuđeni na nezadovoljstvo, a putovanje na propast - ističe Milica Miloradović Stanković. - Nepredviđene neprijatne i stresne situacije nisu izuzetak ni na odmoru. Čak su i neke sitne prepirke sa partnerom uobičajene i ne bi trebalo da to bude razlog za velike svađe i narušavanje odnosa.

Svađa nije loša
Treba imati u vidu koji problemi su ozbiljan kamen spoticanja i alarm za uzbunu u vezi, a koji se mogu smatrati sitnicama i prolaznim sukobima. Nije svaka svađa razlog za zabrinutost.

Odmor daje realnu sliku odnosa

Kada sa voljenom osobom idemo na odmor često nismo svesni da nam putovanje može dati dobru sliku odnosa.

Odmor pokazuje koliko je veza stabilna, a partneri tolerantni.

- Pokazaće se, pre svega, koliko je veza stabilna, koliki je kapacitet oboje za realno sagledavanje i prihvatanje sebe, partnera, odnosa (i pozitivnih i negativnih karakteristika), da li postoji međusobno razumevanje, tolerancija i spremnost za kompromis - usklađivanje i poštovanje želja (svojih i partnerovih)- ističe psiholog. - Krize na odmoru mogu biti test spremnosti za emocionalno investiranje u odnos.

Ako se posvađate, raskid ostavite za kuću.

Pročitajte još: Istraživanje otkriva: Pogledajte partnera i saznajte da li vas vara

Problem na odmoru kulminira

- Ukoliko se nešto već dugo taloži, gura pod tepih u svakodnevnim okolnostima, nije retkost da na odmoru taj problem kulminira. Ipak, koliki god da je problem i koliko god da traje, ne treba naprečac presecati vezu bez prethodnog otvorenog i iskrenog razgovora. Direktna i poštena komunikacija je ključ odnosa. Tu, pre svega, mislim na spremnost da se partner sasluša i otvorenost da se prepoznaju njegove potrebe, ali i iskreno izražavanje naših potreba i dilema. Čak i ako su se emocije uzburkale i došlo je do svađe na odmoru, svakako treba dobro razmisliti i odluku o eventualnom prekidu doneti hladne glave - zaključuje psiholog Milica Miloradović Stanković.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas