· · Komentari: 0
VITKE

Peskaterijanci će spasiti svet: 4 razloga zašto je ova ishrana dobra

Ovaj način ishrane je zdrav, jeftin i odličan za organzam.

1618570446_pexels-susi.jpeg
Foto: Depozitfoto

Ishrana ribom ne stvara holesterol koji može da suzi krvne sudove, odlična je za održavanje idealne linije, a želudac je lakše vari. To je samo nekoliko razloga zašto je peskaterijanska ishrana dobra.

Pročitajte još: Mesečeva DIJETA za april: Jednostavna i efikasna! (SATNICA)

Riba je veliki izbor proteina

Jedan od najvećih izazova vegetarijanaca je da pronaći dovoljnu količinu proteina koje su izgubili odricanjem od mesa. To je najveća prednost peskaterijanaca koji dobijaju dovoljno proteina i to najboljih kroz ribu i morske plodove.

Rečna riba sadrži dovoljno proteina za dnevnu ishranu čoveka.

Foto: Depozit

Mesoljupci su skloniji bolestima

Studije pokazuju da ako ovek jede više od 50 grama mesa povećava rizik od bolesti srca za 24%. Studija Žurnala medicine je pokazala da 100 grama mesa povećava rizik i od kancera.

Sa druge strane Omega 3 masti koje sadrži riba hrani mozak i srce.

Pročitajte još: Ekspres dijeta: Smršajte 5 kilograma za 3 dana uz pomoć TUNE

Morski plodovi su bogati vitaminima i mineralima

Školjke i ostrige su bogate cinkom i podižu imunitet. Sadrže jod i selen, a riba je bogata i vitaminima A i D.

Foto: Depozit

Riba može da spasi planetu

Farme krava su jedan od najvećih zagađivača planete. Ribe i alge ne proizvode gas emisiju i čuvaju planetu. Naprotiv, alge stvaraju ksieonik!

Pročitaje još: NJujorška dijeta: Izgubite do 6 kilograma i 12 centimetara u struku!

Riba i morski plodovi su laka hrana koju organizam dobro vari.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.