Oglas
· · Komentari: 0
cveće

PET BILJAKA koje će doneti lepe mirise svakoj sobi u vašem domu

Ne moramo uvek da posežemo za osveživačima već dom možemo da oplemenimo biljkama koje će ulepšati miris kuće.

1620306460_Depositphotos_25095829_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Koje sobne biljke mogu da nam pomognu u tome?

Hoja

Takođe nazvana voštana biljka ili cvet porcelana, hoja ima lep, slatkast miris. NJen miris podseća na čokoladu ili vanilu. Ne zahteva mnogo vremena i truda, pa je pogodna i za početnik. Ne voli direktu sunčevu svetlost, a važno je da zemlju uvek održavamo vlažnom.

Pročitajte još: Zbog čega ORHIDEJA neće da cveta? Popravite greške i uživajte u njenoj lepoti

Geranijum

Kod nas poznata kao Iglica. Ove biljke imaju širok spektar mirisa, pa mamo one koji podsećaju na limun, čokoladu, ruže, đumbir i još mnogo toga. Potrebno im je puno sunčeve svetlosti i vlažne zemlje.

Foto: Deposit

Jasmin

Prepoznatljiv je po svojim prelepim belim cvetovima, a ima i slatkast miris koji je posebno primetan tokom noći Jasmin brže raste kada je izložen sunčevoj svetlosti, pa ga tokom leta povremeno iznesite napolje ili držite pored prozora koji gleda na jug.

Gardenia

Gardenia je  jedna od najmirisnijih biljaka sa izrazito cvetnim mirisom. Krase mnoge domovie. Biljka je prelepih belih cvetova i izrazito zelenih listova. Potrebna joj je umerena vlaga i puno svetlosti.

Pročitajte još: Sirće ČINI ČUDA za vašu baštu! Top 8 trikova zbog kojih će vam biljke biti zahvalne (VIDEO)

Lavanda

Lavanda nije tako česta sobna biljka, ali njeno gajenje u kući može da donese mnogo. NJeno ljubičasto cveće daće posebnu notu elegancije svakom domu. Često se koristi u aromaterapiji i može da vam pomogne da smanjite stres.

Foto: Deposit

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas