Oglas
· · Komentari: 0
MLADOLIKOST

Pet malih tajni kako da vam ruke izgledaju čak deset godina mlađe

Podmladite svoje ruke uz ove odlične trikove.

1614618867_holding-hands-1149411_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Uvedite u svoj život ovih pet navika i rezultat neće izostati:

Pazite kako perete ruke

Visoka temperatura vode i često sapunanje isušuju kožu na rukama, ona gubi vlagu i počinje da se ljušti. Antibakterijski sapun koristite što manje, samo kada je to zaista neophodno, a izbegavajte i da nanosite parfeme na ruke.

Pročitajte još: Odličan psihološki trik u frizerskom salonu: Od sada ćete uvek dobiti frizuru kakvu želite

Birajte sapune koji u sebi imaju ulje jojobe, maslinovo ulje ili aloa veru.

Takođe, izbegavajte električne aparate za sušenje ruku već ih radije brišite papirnim maramicama.

Nosite zaštitne rukavice

Ruke su stalno pod stresom zbog raznih spoljnih faktora - hladnoća, hemikalije, suv vazduh... Da bi smanjili oštećenja na koži, nosite rukavice kad god imate priliku.

Pročitajte još: Možete ih menjati svaki dan: Jednostavan način za skidanje veštačkih noktiju (VIDEO)

Držite ruke u toplim rukavicama kada je napolju hladno, zatim, koristite gumene rukavice dok perete posuđe ili čistite kuću, a kada radite u vrtu, navucite rukavice predviđene za to.

Foto: Piksabej

Hidrirajte redovno ruke

Izaberite dobru kremu za ruke, koja će hidrirati vašu kožu, i koristite je po potrebi, ali ne manje od dva puta na dan - ujutru i uveče. Ukoliko imate jako suvu kožu, stavite kremu sa pumpicom na umivaonik i namažite ruke svaki put kada ih operete.

Da bi krema bila što efikasnija, nakon večernjeg nanošenja stavite na ruke pamučne rukavice i tako idite na spavanje. I ne zaboravite na nokte, i oni vape za hidratacijom, a za to će najbolje poslužiti specijalna krema za zanoktice koja sadrži vitamin E.

Pročitajte još: Aksesoar koji je KOKO ŠANEL obožavala: TRAKE ZA KOSU su se vratile (FOTO)

Da bi koža bila hidrirana, vlagu treba dobijati i iznutra, pa pijte dovoljno vode. Ukoliko vam je vazduh u stanu suv, nabavite ovlaživač vazduha - koža će vam biti zahvalna.
Piling
Pomešajte pola avokada, žumance i kaščicu soka od limuna. Nanesite na ruke i ostavite 20 minuta. Kao piling vam može poslužiti mešavina maslinovog ulja i šećera, ali i klasičan piling koji koristite za ostatak tela.

Ne zaboravite na piling

Jednom sedmično bi trebalo da uklonite mrtve ćelije sa ruku kvalitetnim pilingom i nakon toga da nanesete hranjivu masku. Takvu masku možete napraviti i sami od onoga što imate u kuhinji.

Zaštitite ih od sunca

Jedan od glavnih, vidljivih znakova starosti na rukama je hiperpigmentacija kože.

Pročitajte još: Da li i vi ceo život POGREŠNO nanosite maskaru?! Pogledajte jedan POTEZ koji će vam olakšati život (VIDEO)

Tome može doprineti i sunce, odnosno nezaštićene ruke izložene zracima sunca mogu s vremenom izgledati starije nego što zaista jesu. Ako želite da izbegnete preuranjenu pojavu tih pega, redovno na ruke nanosite kremu koja štiti od sunca.

Ukoliko takvih mrljica već ima, tada posegnite za agrumima, jer su poznati kao prirodni izbeljivači kože. Na primer, napravite masku od kašike limunovog soka, kašike mleka i kašičice meda i povremeno je držite na rukama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas